Home Atari Links Creatief met POVRay
 

Atari-Nederland MailingList

Een nieuwe mailing liST?

Het Internet is internationaal. Met als gevolg dat de meeste newsgroups op het net die over Atari gaan in het Engels zijn. Een voorbeeld: comp.sys.atari.st. In Duitsland heeft men zijn Duitstalige babbelgroepen - de maus.computer.atari.dtp b.v. - maar er is geen Nederlandstalige group op het net.

En wij denken dat daar best wel behoefte aan is: niet iedereen leest en typt zijn vreemde talen vlot. Maar newsgroups kosten geld. Daarom is er een gratis oplossing gezocht en gevonden.

Een mailinglist is opgezet door Rein Bakhuizen van den Brink bij iets dat zich 'egroups' noemt. Het enige wat we tot nu toe van reclame merken is een paar zinnetjes tekst die worden toegevoegd aan het eind van elke gedistribueerde e-mail. Bedenk wel: elke dag krijg je een stel berichten binnen, op het moment dat dit geschreven wordt een stuk of tien.

Voor leden en trouwe gebruikers van het Bearboard te Rotterdam, zal de werkwijze bekend voorkomen: het Fido-net werkt ook volgens een vergelijkbaar stramien, alleen heet een 'e-mail list' daar een 'area'.

Hoe kan je mee doen als internetter? Gewoon een leeg bericht (ook zonder 'subject'-inhoud) sturen naar: atari-nederland-subscribe@egroups.com

Dan komt heel vlot een bericht terug.

Vervolgens bevestig je de aanvraag door weer een bericht terug te zenden. Dat wordt duidelijk toegelicht (in het Engels) in het bericht. Wil je afhaken dan is dat even simpel geregeld: je krijgt een message die je moet bewaren. Stuur je die terug dan wordt een 'unsubscribe' gedaan. Niet alleen via e-mail maar ook via het WWW kan je de mailinglist en al zijn functies benaderen (lezen van de mail, archief, berichten toevoegen, unsubscribe enz.). Ga naar: http://www.egroups.com/list/atari-nederland en volg de richtlijnen. Heb je vragen of commentaar over de list dan kan je terecht bij Rein.

We hopen dat het een leuke en gezellige Atari-babbel wordt.


Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 7 januari 2000
Home Atari Links Creatief met POVRay