Home Public Domain D Gedigitaliseerde Muziek F Diversen
 

E Midi


E 03 (DS)

MUSIC SCORE EDITOR v.1.0: Dit programma is ontworpen met als doel het kunnen spelen van muziekstukken zonder enige praktische toetsenervaring. Met een beetje kennis van muzieknotatie en een eenvoudig keyboard of expander kan men op eenvoudige wijze muziek ten gehore brengen. Het programma werkt met standaard muzieknotatie op 6 notenbalken. De disk bevat 17 songs plus een bijbehorende soundfile voor de Roland MT-32.

E 04 (DS)

MIDI SONGS I: Deze disk bevat 10 verschillende songs in Twenty-Four formaat. Ze kunnen dus afgespeeld worden met Twenty-Four,maar ook met het programma Twelve. Bovendien bevat deze disk dezelfde songs in het standaard MIDI-fileformaat. Deze songs kunnen dus ook door sequencers die dit formaat ondersteunen, afgespeeld worden.

E 05 (DS)

ROLAND D-110 SOUNDS: Deze disk bevat 640 verschillende sounds voor de Roland D-110. Verder bevat de disk een programma om de sounds naar de synthesizer te zenden. Bovendien staat op de disk een programma om sounds uit Steinberg Synthworks formaat om te zetten in het hier gehanteerde formaat.

E 06 (DS)

ROLAND MT-32 SOUNDS: Deze disk bevat ruim 1800 sounds voor de bekende Roland MT-32 en een programma om de sounds naar de module te zenden.

E 07 (DS)

ROLAND D-50 SOUNDS I: Deze disk bevat 16 geluidsbanken voor de Roland D-50, compleet met bankloader.

E 08 (DS)

ROLAND D-50 SOUNDS II: Deze disk bevat 16 geluidsbanken voor de Roland D-50, compleet met bankloader.

E 09 (DS)

MIDI SONGS II: Deze disk bevat 17 verschillende songs in Twenty-Four formaat. Ze kunnen dus afgespeeld worden met Twenty-Four,maar ook met het programma Twelve. Verder bevat deze disk 3 van deze songs in he tstandaard MIDI-fileformaat. Deze songs kunnen dus ook door sequencers die dit formaat ondersteunen, afgespeeld worden.

E 10 (DS)

PATTERNS: Een verzameling patterns voor het programma Twenty-Four. DRUMKITS:Drumkits voor 14 verschillende drumcomputers in Twenty-Four formaat. GROOVE-BOX: Een aantal swingende patterns in zowel Twenty-Four formaat als in standaard MIDI-fileformaat.

E 11 (DS)

SOUNDS: 20 banken voor de KORGDW/EX800, 18 banken voor de YAMAHATX-81z en een paar honderd geluiden voor de DX7/TX7. MIDIPRINT: Toont de binnenkomende MIDI-events in realtime op het scherm. CASIO CZ UTILITIES: Een aantal handige utilities voor de Casio CZ serie. AMI en RANDOMPLAY: Uw computer genereert op basis van een aantal parameters vierstemmige muziek. EZSEQ: Een eenvoudige sequencer. MIDITOGI: Met behulp van een MIDI-keyboard kunt U de soundchip van de ST aansturen.

E 12 (DS)

THRU: MIDI-thru via een accessoire. GfA-LIB: Een verzameling GfA-Basic sources waarmee u zelf MIDI-programma's kunt maken. MIDIDUMP: Een MIDI-dump-routine die aan elk MIDI-apparaat aangepast kan worden. MIDIPROCS: Een aantal Basic-procedures (GfA en Omikron) voor gebruik in uw eigen MIDI-programma's. D50 CHART-PRINTER: Met dit programma kunt u een uitdraai maken van een Roland D-50 geluidenbank met dezelfde lay-out als de Roland Soundchart.

MUSIC EDITOR: Een uitgebreid programma met ingebouwde sequencer en de mogelijkheid om notenschrift uit te printen. TX81Z : Een zeer complete editor/bankmanager voor de YAMAHA TX81Z. FB-PATCH: Een eenvoudige editor voor de YAMAHA FB-01. 21OVER: Een editor/bank-manager voor de YAMAHA DX21/27/100.

E 13 (DS)

U110EDST: Dit programma is een uitgebreide sound-editor voor de Roland U-110. Het draait zowel in kleur als in zwart-wit en is geschreven in GfA-Basic door R. Kuhlmann. Bij het programma zit een uitgebreide handleiding op disk. Het ondersteunt het ontvangen en verzenden van de set-up, temp patch, 1-64 patch en program change map-dumps. Daarnaast zijn er edit-mogelijkheden voor de commonsetting en voor part sets. Een part set kan in vier verschillende grafische schermen m.b.v.schuifregelaars worden ge-edit. Er zijn schermen voor het editen van basic (klanknummers en receive kanalen), level, pitch en lfo. Bij het programma zit ook een accessory (U110_ACC) waarmee de hoofdfuncties van de U-110 ge-edit kunnen worden. Deze accessory kan b.v. gebruikt worden in combinatie met een sequencer om de U-110 te editen zonder de sequencer te verlaten. MIDIHELP:MidiHelp is een klein programma dat het mogelijk maakt om vanuit een window op de ST program changes te verzenden en controllers in te stellen. Vooral de meegeleverde accessory die dezelfde functies verricht werkt handig.

E 14 (DS)

KEYS_KMP: Een bijzonder aardig programma afkomstig uit Duitsland is de Kandinsky Music Painter. Dit programma maakt het mogelijk om 'grafische muziek' te maken met de muis en deze uitgebreid te editen. De functies komen enigszins overeen met het programma MidiDraw van Intelligent Music, maar dan eenvoudiger uiteraard. Niettemin zijn met dit programma verrassende resultaten te behalen. De auteurs noemen met name "Neuen Musik (Minimal-Art), aber auch Mood-Musik". Op de disk staan enkele demo's en een uitgebreide (Duitstalige) handleiding. SCORE_PE: Van dezelfde makers als het KMP-programma (Keys) is ook een uitgebreid noten-edit en noten-print programma inde PD. Met dit programma kunnen notenbalken op het scherm worden bekeken en met behulp van verschillende 'block'-functies worden ge-edit. De toonsoort kan uiteraard worden ingesteld, en als optie biedt het programma de mogelijkheid om zelf bogen te plaatsen en te verwijderen. Noten kunnen worden ingevoerd met de muis, maar ook via een aangesloten Midi-keyboard. In het laatste geval kan er gekozen worden voor zowel step-time als automatische invoer. Naast deze invoer en edit-mogelijkheden biedt het programma een preview mode van de te printen score. Het uitprinten van een score kan zowel op een 9-naalds als op een 24-naalds matrix-printer. Dit printen gaat bijzonder traag, maar het resultaat is dan ook verbluffend. Ook op 9-naalds printers (in grafische mode) is de uitdraai van uitstekende kwaliteit. Bij het programma staat een uitgebreide (Duitstalige) handleiding op disk.

E 15 (DS)

SSHIFTER: Een uitgebreide editor voor sounds (inclusief bank en library manager) en ritmes van de Yamaha PSS-480/580/680/780 PortaSound (home-) keyboards. Dit grafische programma van Henk Hensing is in GfA-Basic geschreven en onlangs in de PD verschenen. Het programma bestaat uit drie aparte schermen en een uitgebreide help-functie.Op het sound-edit scherm kunnen alle sound-parameters numeriek worden ingesteld. Vanaf dit scherm kan er naar het rhythm-editscherm worden gesprongen. Op dit scherm kunnen drum-patronen over 8 maten in een rooster worden geprogrammeerd. Het is mogelijk om verschillende 'kits' van ieder 16 instrumenten te defini

E 16 (SS) Sequences

EASY LOVER: Deze muziek van Phil Collins nu verkrijgbaar als professionele sequences songsdata van Bohmer Studio, inclusief de complete originele arrangementen, die gesequenced kunnen worden op iedere willekeurige klankbron (D10 enz, W30, M1 en DX).Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de bekende sequencer-formaten van Steinberg (Twelve, Pro 24 en Cubase), C-Lab (Notator)en Hybrid Arts (Dr. T). De MIDI-informatie kan naar hartelust worden 'verbeterd' naar eigen smaak.

E 17 (SS) Sequences

AFRICA: De bekende top-40 hit van de groep TOTO als professionele sequences songdata van Bohmer Studio, inclusief de complete originele arrangementen, die gesequenced kunnen worden op iedere willekeurige klankbron (D10 enz, W30, M1 en DX). Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de bekende sequencerformaten van Steinberg (Twelve, Pro 24 en Cubase), C-Lab (Notator) en Hybrid Arts (Dr. T). De MIDI-informatie kan naar hartelust worden 'verbeterd' naar eigen smaak.

E 18 (SS) Sequences

GLORIA ESTEFAN: Een swingend nummer van Gloria Estefan en de Miami Sound Machine nu als willekeurige klankbron (D10 enz, W30, M1 en DX). Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de bekende sequencer-formaten van Steinberg (Twelve, Pro 24 en Cubase), C-Lab (Notator) en Hybrid Arts (Dr. T). De MIDI-informatie kan naar hartelust worden 'verbeterd' naar eigen smaak.

E 19 (DS)

MidiJoy: Demo programma. Real Time Improvisatie voor de beginnende Midi gebruiker. Met behulp van de muis wordt de synthesiser bediend. Deze versie werkt slechts voor een beperkte tijd (10 min.).

E 20 (DS) Sequences

Diverse arrangementen van o.a. All I need is a Miracle, Cars, Daniel (van Elton John), Vijfde symfonie (van Beethoven), We are the World, The star sprangled Banner, It is a small world. Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de bekende midi-formaten van Steinberg (Pro 24 en CuBase), C-Lab Notator en Hybrid Arts (Dr.T). De midi-informatie kan naar hartelust worden verbeterd naar eigen smaak. Er zijn beschrijvingen aanwezig van de gebruikte sporen.

E 21 (DS) Sequences

Diverse arrangementen van o.a. Penny Lane, Just the way you are, Come Together (Beatles). Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de bekende standaard midi-formaten. De midi-informatie kan naar hartelust worden verbeterd naar eigen smaak. Er zijn beschrijvingen aanwezig van de gebruikte sporen.

E 22 (DS) Sequences

Diverse arrangementen van o.a. Axel F, The Brazilian (Genesis), St. Elmos Fire, Green Union (Booker T. and the MG's), Never on Sunday, The entertainer (S. Joplin), The Vatican Rag (Tom Lehrer).Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de bekende midi-formaten van Steinberg (Pro 24 en CuBase), C-Lab Notator en Hybrid Arts (Dr.T). Er zijn beschrijvingen aanwezig van de gebruikte sporen.

E 23 (DS) Sequences

Diverse arrangementen van o.a. Dizzy Fingers, Sergeant Pepper, The odd couple. Dreaming of me. Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de standaard midi-formaten van Steinberg (Pro 24 en CuBase), C-Lab Notator en Hybrid Arts (Dr.T). De midi-informatie kan naar hartelust worden verbeterd naar eigen smaak. Er zijn tevens beschrijvingen aanwezig van de gebruikte sporen.

E 24 (DS) Sequences

Diverse arrangementen van o.a. Baby Love, The Model (Kraftwerk), Fuer Elise, Fingerbuster, Living on a Prayer. Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de standaard midi-formaten. De midi-informatie kan naar hartelust worden verbeterd naar eigen smaak. Er zijn tevens beschrijvingen aanwezig van de gebruikte sporen. Sequencing is mogelijk op iedere willekeurige klankbron (D10, W30, M1, DX enz.).

E 25 (DS) Sequences

Diverse arrangementen van o.a. Back home again, Blue Monday, Chariots of Fire. Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de bekende midi-formaten van Steinberg (Pro 24 en CuBase), C-Lab Notator en Hybrid Arts (Dr.T). Er zijn tevens beschrijvingen aanwezig van de gebruikte sporen met tips voor het gebruik van diverse klankbronnen.

E 26 (DS) Sequences

Diverse arrangementen van o.a. Classical Gas, Its a sinn, Maple Leaf Rag. Deze digitale orkestband wordt geleverd voor de bekende standaard midi-formaten van Steinberg (Pro 24 en CuBase), C-Lab Notator en Hybrid Arts (Dr.T). De midi-informatie kan naar hartelust worden verbeterd naar eigen smaak. Er zijn tevens beschrijvingen aanwezig van de gebruikte sporen.

E 27 (DS) Sounds

Geluiden met bankloaders voor de Yamaha DX7, Yamaha FB-01, Kawai K1, Korg M1, Roland D50/500 en Korg DW6000 synthesizers.

E 28 (DS) Utilities

Voor bezitters van de Kawai K1 synthesizer zijn op deze diskette een aantal handige utilities te vinden, waaronder:een conversieprogramma om geluiden van de K1 in K4 formaat om te zetten en een utility om (als PRG of ACC) data naar de midi-poort te zenden. Voor bezitters van een Ensoniq ESQ1 is er een editor met bibliotheek en bankloader en voor de beginners onder hen is er een 16-sporen sequencer op deze disk aanwezig.

E 29 (DS)

OHR: Gehooroefeningen om de muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen. MUSIC TUTOR: Leert U beter met Midi omgaan. DX-11 TOOL: Handig gereedschap voor de DX11 waarmee bank-files in 24-format uitgedrukt kunnen worden als voicedata chart. Dit programma is in LPR (PD) Modula geschreven. EARTRAIN: Het trainen van intervallen op een niet-vervelende manier. MIDIPAUK: training in het leren lezen (en afspelen) van muzieknoten.

E 30 (DS)

STequenz: een 8-sporen Midi sequencer. U110: een editor voor de veelstemmige U110 die zowel gebruikt kan worden als accessoire en als programma. DW8000: een editor voor de DW-8000 (16-stemmig), die, net zoals de voorgaande, gebruikt kan worden als ACC of PRG. S330: archiveer- en edit programma voor de Roland S330 geluidssampler. VCE-EDIT: een voice-editor (met bankloader) voor de Yamaha TX802 synth (met source in GfA Basic). MIDIDRUM: een multi-timbre soundmachine voor de MT-32 zodat drum geluiden kunnen worden gemaakt. MIDIDUMP: sound creator voor de Korg DS-8 (met een aantal kant en klare geluiden).

E 31 (DS)

MIDIHELP: verzenden van data naar de Midi poort. Kan zowel als ACC als als PRG gebuikt worden. MIDI-CH: het converteren van data van het ene kanaal naar een ander kanaal (switchen). Heel geschikt voor de DX7 die een vaste kanaalinstelling heeft. MIDIPRNT: maakt de binnenkomende midi-data zichtbaar (leesbaar) op het scherm. De listing van het programma (in Basic) is bijgevoegd. CASIO CZ1: bankloader voor de Casio CZ1. DUMP: het saven van midi-data. Geschikt voor vele synthesizers. Een aantal voorinstellingen voor diverse synthesisers is reeds in een bibliotheek aanwezig. MIDIMAUS: het bewegen van de muis produceert muziek. Geschikt voor veel soorten Midi apparatuur. M1ACC: de demo-versie van de Pandora Super M1 editor als accessoire. MT32BANK: het laden en saven van instellingen en geluiden van de MT32. Onbekende midi-formaten kunnen geanaliseerd worden.

E 32 (SS)

ARPEGGIO: het maken, bewerken en opslaan van arpeggio's. Op deze diskette een demo versie die werkt met een monochroom scherm. ArpeggioK3: Een simpel programma voor arppeggio's. De listings (in GfA en Omikron Basic) zijn op deze disk aanwezig. Men dient zelf over GfA- of Omikron Basic te beschikken. SYNTH50: komponeer uw eigen muziekjes met behulp van de soundchip van de ST. (enkel kleur)

E 33 (DS)

Voor bezitters van de Roland D10 (of D20) staat op deze disk een goed bruikbare editor. De handleiding staat op deze disk tesamen met een groot aantal geluiden.

E 34 (DS) Sounds

De Yamaha DX7 is niet de simpelste synthesiser om nieuwe geluiden mee te maken. Voor gebruikers van de DX-7 staat op deze disk een editor met een heel erg groot aantal sounds erbij.

E 35 (DS)

UniMan demo versie met adaptors voor de DX7 en TX7. Op deze disk staan tevens vele honderden bruikbare geluiden.

E 36 (DS)

UniMan demo aangepast voor de Yamaha TX81Z. Op deze disk staan tevens heel erg veel geluiden voor deze synthesizer.

E 37 (DS) Utilities

TIMECALC: berkening en meting van timing. MVE: een editor als accessoire voor de Kawai K1 synthesiser. M1TOOLS: een set mogelijkheden om de KORG M1 te bedienen. Onder andere diverse dump-utilities.HALL: Speciaal geschikt voor het instellen van de MT-32.EDIT4*9: editor voor de B÷hm Dynamic 4x9. Er kunnen sounds bedacht worden, die naar de Expander gestuurd kunnen worden.D'ACCORD: trainingsprogramma voor alle mogelijke accoorden. Invoer kan via het MIDI toetsenbord.MIDBOE: een editor voor de B÷hm Expander. Geschikt voor het maken van geluiden, het veranderen van geluiden in het transporteren van sound-banks van/naar de Expander.

E 38

Companion program voor de KAWAI SPECTRA KC10. Dit programma vereenvoudigt het gebruik van de Spectra via een muisgestuurd interface. Het is bedoeld voor de beginnende muzikant die nog geen behoefte heeft aan multi-track recording en super-sequencers. Eigenschappen zijn: klanken met de muis te kiezen (Preset, User en Multi); een echt display op het scherm zodat men niet meer gebonden is aan het drie-cyferige display van de Spectra; Midi recorder met variable afspeelsnelheid, volume en toonhoogte; saven en laden van eigen song-files; 20 voorgeprogrammeerde accoorden enz.

E 39 (DS)

MASTER-KEYBOARD: heeft men een Midi-toetsenbord dan kan men deze ver viervoudige. Per soort heeft men zelfs twee midi kanalen beschikbaar. Per split zijn de volgende functies beschikbaar: octaaf verschuiving, volume, stereo positie, pitch blender aan/uit, sustain aan/uit enzovoorts.ENSONIC: het editen en organiseren van geluiden voor de Ensonic VFX. Een heel goed bruikbaar en comfortabel te bedienen programma voor bezitters van deze machine. Minimaal 1 Mb geheugen nodig, maar met meer geheugen zijn er nog meer functies bruikbaar.

E 40 (DS)

SoundMachine ST: dit programma van Tommy Software is thans shareware. Gesampelde geluiden kunnen worden omgezet en bewerkt tot stukken muziek. Het digitale geluid kan via de monitor-luidspreker beluisterd worden.

E 41/42 (DS)

ZU-Midi: een uitgebreid programma voor het besturen van een keybord. Zeer geschikt voor piano- en orgelspelers. Men kan muziekstukken samenstellen, arrangeren, afspelen en op vele manieren editen. Ook beinvloeding tijdens het afspelen is mogelijk. Met veel voorbeelden o.a. Christelijke kerkgezangen.

E 43 (DS)

Frame-It: converteert geluidsamples in byte-format naar het interne formaat van de STE. MIDI_Out: accessoire die het mogelijk maakt om het keyboard en de expander of synthesizer te bespelen terwijl men in een andere applicatie bezig is. MIDI_Seq: bewaart ingespeelde Midi-data om deze later opnieuw te kunnen gebruiken. SND-50: een archief voor geluiden van de D-50. Sounds kunnen worden bewaard op disk. Tevens is het mogelijk om te downloaden.

E 44 (DS)

BIOS ME-5: geluidsinstellingen voor de ME-5. DX BUNKER: sound-bibliotheek met de mogelijk van up- en downloaden van de ST naar de Yamaha DX-7. KAWAI K1: bibliotheek met geluiden en up- en downloaden voor de Kawai K1. SoundRoboter: editor en bibliotheek voor de Kawai K4 en K4r. MT32/D110: bankloader/bibliotheek voor deze synthesizers. TG33-EDI: editor en bank-manager voor de TG33. Diverse mogelijkheden voor manipulatie van geluiden.

E 45 (DS)

MPlayer: het afspelen van samples die op de achtergrond verwerkt worden. Amiga-geluiden (4-stemmig) kunnen worden geconverteerd en afgespeeld. Alleen STE.

E 46 (SS) MIDI-utilities

MIDI-Magnet: met deze software kan men alles wat via de Midi-poort binnenkomt (of naar buiten gaat) onderscheppen en opslaan in standaard MIDI-formaat op schijf. Voor de meeste applicaties is dit onmerkbaar. Ook zijn op deze schijf diverse STOS-Basic programma's aanwezig om onder STOS ook MIDI-appartuur te kunnen aansturen.

E 47 (DS) MIDI-sequencer

16-Track: een MIDI-sequencer die 16 kanalen aan kan. Diverse mogelijkheden voor het componeren, arrangeren en bewerken van muziek. Er zijn o.a. een bar-counter, een event-editor en een transposer aanwezig. (z/w)

E 48 (SS) MIDI-utilities

Exerciser: met dit programma kan men in sneltreinvaart de gehele complete MIDI-configuratie doorlopen om te zien of alles wel juist is aangesloten en ingesteld. Analiser: maakt voor de gebruiker zichtbaar wat er gebeurt op de MIDI-kanalen.

E 49 (DS)

SQYRREL: een bankloader voor de QY 10 Expander van Yamaha. Een verzameling van 16 kerstliederen is op schijf aanwezig. De songs zijn ook in Notator-formaat beschikbaar (z/w).

E 50 Songs

Op deze disk staan 12 songs in standaard MIDI-formaat (.MID files). Het betreft Spaanse, Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse melodie

E 51

MIDIGP8ED: een editor met soundbanks en patches voor de GP8' gitaar' van Roland.KEYDRUM: maakt van elk keyboard met een MIDI-aansluiting een master-keyboard met 4-voudige split. De splits kunnen overlappend zijn en via twee MIDI-kanalen worden aangesproken. Verdere mogelijkheden: Velocity-Switch, Sustain, Modulation Wheel en Pitch Bender.

E 52

MIDISY22: editor voor de Yamaha SY22 synthesiser met enorm veel functies (z/w).

E 53 MIDI (z/w)

MEMO: zoekt een bijpassende beroemdheid of gebeurtenis bij een persoon en zijn verjaardag. LISTLESS: train uw gehoor met intervallen, toonladders en accoorden. Een MIDI-geluidsbron is noodzakelijk.

E 54 Geluid

Op deze disk staat software voor drum- en ritme-generatie met behulp van gesampelde geluiden die voldoen aan mathematische functies. Op deze disk ook uitleg over theorieen praktijk. SAMPLER: maakt geluiden door middel van wiskundige formuleringen. Men kan complete toonladders maken. DRUMMER: software om geluiden af te spelen. Men kan kant en klare songs maken die bestaan uit samengevoegde patronen. De nodige knip- en plakfuncties zijn beschikbaar. HALL: een programma om muziekruimtes te simuleren. Zo kan men horen hoe b.v. een snare-drum klinkt in een kale gang

E 55 Utilities

Op deze disk een aantal utilities die bruikbaar zijn voor gebruik met Cubase. Er zijn aangepaste drumsets aanwezig voor o.a. MT32, K1, Korg M1, Yamaha RX 5, 7 en 8 enSY 22, 22, 77. Verder een aantal kant en klare mixen en IPS-modules.

E 56 Geluid

Op deze disk diverse utilities om het DMA-geluid van de STE en de TT te gebruiken. Ook zijn er op deze disk talrijke geluiden aanwezig in digitale vorm die door de diverse programma's kunnen worden gebruikt om afgespeeld te worden.

E 57 Recording

WINREC: een programma voor Falcon-bezitters om geluid digitaal op te nemen op de harddisk. Men heeft de mogelijkheid om het opgenomen geluid te manipuleren (echo, harmonizer, karaoke, equaliser) met behulp van de DSP. Verder zijn ook een oscilloscoop en een frequentie-analyser aanwezig.HDRECORD: een simpel programma om digitale geluidssamples op harddisk weg te schrijven. Het is ook bruikbaar op een STe, mits men over een sampler beschikt.

E 58 Geluid

MFP Music Creator: hiermee kan men muziek cre

E 59 MIDI

ADS-Edit: een editor voor de Dynacord ADS. Werkt onder RTOS en MultiTOS. Men kan alle parameters instellen en editen. Ook sound-instellingen kunnen bewaard worden. (z/w) Drum_editor: een editor voor de drum-computer van Korg. Er is een accessoire om ervoor te zorgen dat banks langzaam worden verzonden. (De Korg kan problemen hebben vanwege het hoge tempo dat de ST verschaft).

E 60 MIDI

Master-Keyboard: maakt van elk keyboard met een MIDI-in/uit een master keyboard met 4-voudige split. Per split en kanaal zijn er diverse functies beschikbaar. Drum-Comp: een drum-computer die werk met noten tot 1/16 tel. Geschikt voor de MT 32, de Kawai K1, de D110 en U110, en de TG100.

E 61 MIDI

Met de Steinberg Switcher kan men 10 MIDI-programma's vanuit het geheugen laten werken (met M.ROS). Ze kunnen gebruik maken van dezelfde gegevens (files) en de MIDI-poorten. Zo wordt het mogelijk om gelijktijdig een sampler te gebruiken, sounds naar een keyboard te verzenden en een mixer te besturen. Wel is ruim 2 Mb aan geheugen nodig. (shareware) Satellite: een utility voor de Steinberg SynthWorks Editor.Fontrix: het veranderen van het standaard (Atari-) font tot een look-alike Steinberg-font. Chameleon: een practische accessoire die een andere accessoire kan naladen vanaf de Desktop. V-Killer: software voor het opsporen en vernietigen van virussen.

E 62 MIDI

ASDumper: versie 2.0 van deze multi-instrument data-dumper met MidiTest en Transmit accessoires. Een shell (desktop) is bijgeleverd.

E 63 MIDI

Dump module in ASDumper format met shell voor ESQ-1 met sound, bank en sequence dumps. De maximale lengte van de Sequence data is 10.000 noten. De ESQ heeft een eigen intern geheugen van 32 Kb nodig.

E 64 MIDI

Dump-module in ASDumper-format met shell voor de TX-81Z. Er zijn een achttal dumps aanwezig.

E 65 MIDI-sounds

Voor gebruik met ASDumper (en ASDumper-modules):440 sounds voor de CZ-101.E 66 Midi-sounds voor gebruik met ASDumper (en ASDumper-modules):800 sounds voor de DX-7. Een conversie programma is op de disk aanwezig voor bulk-data. Deel 1.

E 67 Midi-sounds

Voor gebruik met ASDumper (en ASDumper-modules):800 sounds voor de DX-7. Een conversieprogramma is op de disk aanwezig voor bulk-data. Deel 2.

E 68 Midi-sequencers

MDR.prg: het 'MidiDrumST' versie 3/87 is een eenvoudige maar redelijk uitgebreide realtime Midi-sequencer. Het programma gebruikt maximaal 256 tracks en heeft een ingebouwde drum-sequencer. Deze drumsequencer kan eventueel gebruikt worden met een D/A-converter die op de printerpoort wordt aangesloten. Het geluid kan echter ook via de luidspreker in de monitor beluisterd worden. Er zijn beperkingen in zaken zoals resolutie en quantisering, maar er zijn daarentegen wel mogelijkheden voor het zetten van 'loops'.Editmogelijkheden zijn b.v. 'change events' (veranderen van toonhoogte, lengte of volume van alle noten binnen een aangegeven bereik van minimaal 1 maat), een 'copy'-mogelijkheid en zelfs een simpele noten-editor. Een handleiding bij het programma bevindt zich op disk. Ter aanvulling van bovengenoemde mogelijkheden is er verder aanwezig het MFile.tos programma, waarmee Midi-informatie zonder timing-gegevens naar disk kan worden geschreven of van disk kan worden verzonden over de Midi-poort. MIDPLP2.prg: MidiPlayer versie 1.2 is een uit Duitsland afkomstige realtime sequencer met eenvoudige mogelijkheden, waarbij timing evenwel een zwak punt van de software is. Het gebruik van 'after touch' en 'pitch blend' wordt dan ook afgeraden.

E 69 Midi

Casio: biedt op zeer simpele wijze de mogelijkheid om sound-dumps van losse klanken (preset en internal) van de Casio CZ-101 te maken. CZVoice: kan eveneens losse klanken met de CZ-101 uitwisselen. Dit kunnen ook klanken zijn die in een cartridge zitten. De batch-file mogelijkheid om (delen van) banken te verzenden of te ontvangen werkt helaas niet goed. DX21Edit: een klank-edit en bibliotheek programma voor de Yamaha DX21 synthesizer. Alle professionele functies zijn aanwezig en er is zelfs een eenvoudige ingebouwde sequencer. Er zijn twee schermen: voor de bibliotheek en voor het editen.DX27Ext: de 'DX-27 Voice Saver' accessoire waarmee de klankinhoud van de internal voice buffer van de Yamaha DX-27/100 op disk te bewaren is. ESQ1Dump: een dump programma voor de Ensonic ESQ-1. Vanuit de menubalk kan gekozen worden voor het uitwisselen van 'all banks' (bank van 40 geluiden), 'all sequence' voor sequence en songdata samen met bank, 'one sound', 'one sequence' of 'combined (alle sequence- en songdata samen met een bank) tussen computer en ESQ. Het gebruikte file-format is compatible met Steinberg Pro-24. MidiSave: een eenvoudig programmaatje waarmee Midi-informatie zonder timing naar disk kan worden geschreven en opgehaald. Er zijn aparte commando's voor Casio en non-Casio. MidiScan: alle Midi-informatie die over de Midi-poort binnenkomt wordt direct op het scherm gedumpt. RecV03: een realtime sequencer in de vorm van een accessoire met 'record', 'play', load' en 'save' commando's. Soms zijn er problemen met het opnemen. Het afspelen gaat goed.

E 70 Midi

Voor de Roland Alpha Juno synthesizer is op deze disk een editor aanwezig. Alle normale professionele functies zijn aanwezig en het geheel is grafisch goed verzorgd.Verder is aanwezig: een sequencer programma dat in real-time 16 kanalen aan kan en een paar edit-mogelijkheden in zich bergt. Het interface gebruikt het bekende 'tape recorder' model. Er zijn functies voor 'quantize' en 'transpose'.

E 71 Midi

Op deze disk zijn twee editors te vinden. De eerste is een editor voor de Kawai K-1.Vanuit het hoofdscherm van het programma kunnen files geladen en opgeborgen worden. De namen van de sounds en de patches staan op dit scherm afgebeeld. Daarnaast is er ook een eenvoudige sequencer ingebouwd. Vanaf het hoofdscherm kunnen een tweetal schermen worden geselecteerd om te editen: een sound-editor (edit single) en een patch-editor (edit multi). In de sound-editor kunnen alle klankparameters van de K-1 worden ingesteld. Naast numerieke waarden voor de meeste parameters zijn de 'velocity curves' en de envelopes grafisch weergegeven. De velocity curves kunnen dan ook grafisch met de muis veranderd worden.Met de patch-editor kunnen verschillende sounds in een patch geplaatst worden, waarbij elke sound een eigen receive-channel, note number etc. krijgt. De verdeling van de diverse sounds over een keyboard (m.a.w. de beschikbare note-numbers) is makkelijk af te lezen op het keyboard onderaan het patch-edit scherm. Als goede tweede staat op deze disk de Kawai R-50 editor. Dit editor programma is geschikt voor de Kawai R-50 drumcomputer. Met deze software kunnen patterns (drum ritmes) eenvoudig worden samengesteld in een raster (grid-edit) en worden uitgewisseld met de R-50. Ritmes kunnen worden bewerkt met de 'dub' en 'omgekeerd' functies en desgewenst ook worden uitgeprint. Naast deze edit-functies voor ritmes kunnen ook alle andere parameters van de R-50 worden ingesteld. Dit betreft zowel het tempo als ook de klankparameters (volume, panpot, tune, gate, delay, flange) van de R-50. Het programma werkt in z/w en is helaas beperkt tot de 4/4 maat.

E 72 Midi

Een sound-editor voor de Yamaha FB-01 synthesizer. Alle parameters van een sound (inclusief de LFO) kunnen numeriek worden ge-edit. Ook de functie parameters zijn te veranderen. Er zijn aparte schermen voor ontvang, verzend en opslag. Banks met sounds en banks met configuratie kunnen op disk bewaard worden maar niet bewerkt worden. Een handleiding is op de disk aanwezig.

E 73 Sounds

Op deze disk zijn maar liefst 425 sounds verzameld voor de Roland JX8P, de JX10 en de MKS-70 synthesizers. Er is een eenvoudig programma aanwezig om de geluiden in de synthesizer te zetten.

E 74 Midi

Op deze disk de volgende utilities voor MIDI-gebruikers: MidiLook om te zien wat er op de Midi-poort gebeurt, MidiTest voor controle van kabels en een shell (Shellas) voor samenwerking met AS-Dumper, MT-Factory en MT-Drumstore.

E 75 Midi

Met MT-Factory kan men de Roland MT-32 synth instellen. Men hoeft dan tenminste voor dit apparaat geen dure software te kopen. Er is een numerieke- en een grafische sound-editor, een sound-mix mogelijkheid en een banks- en parts-manager. Zelf samengestelde geluiden kan men ter dege uittesten. Op deze disks zijn ook een paar kant en klare sounds te vinden. (z/w)

E 76 Midi

MT-Drumstore is een drum-editor voor de bekende Roland MT-32. Er zijn een bar-editor en een song-editor beschikbaar. Ook kan men banks en part in- en uitladen. Dit programma is een welkome aanvulling op MT-Factory.

E 77 Midi

Hi 12: een MIDI-sequencer die veel weg heeft van het zeer bekende en veel gebruikte 'Happy Music'.MIDI-Tree: een aantal kerstliederen in MIDI-format die bedoeld zijn voor Kerstmis. Op het scherm wordt een kerstboom afgebeeld (met neerdwarrelende sneeuwvlokken). (kleur)

E 78 MIDI

MIDI-Soundselector kan men gebruiken, als men een KORG O3R/W heeft en de software weg weet met general-MIDI modules.GM-MultiEditor voor de O3R/W is een general-MIDI-multi-set-editor. MIDI-Kla4: met dit programma kan men op het beeldscherm zichtbaar maken welke toets op een aangesloten MIDI-keyboard wordt ingedrukt. Mid2Txt: analyseer de inhoud van MIDI-files.The Piano Player is een standaard-MIDI-file player die op het beeldscherm aangeeft welke noten gespeeld worden. SMF-Player: een Standard MIDI File Player die volledig volgens de richtlijnen van GEM gebruik maakt en ook als accessoire zijn diensten verricht voor het afspelen van SMF-files in de formats 0 en 1 (tot 32 tracks). De maximale lengte van een file mag 1,3 Mb bedragen (past nog net op een HD-floppy). Men kan verder instellen of de MIDI-klok op het scherm moet komen, wat er met de bank-select moet gebeuren, of er program-change mogelijk is enz

E 79 Midi/muziek (demo)

MusicEdit kan gebruikt worden, zoals de naam al zegt, voor het editen van stukken muziek die als general-MIDI-file beschikbaar zijn. Ook is er een vector-gebaseerd noten-editor. Er zijn bladzijden met partituren beschikbaar die in real-time gebruikt kunnen worden zonder tempo-verlies. De vergroting waarmee men notenschrift kan uitdrukken is instelbaar. Standaard MIDI-type 0 wordt gebruikt en IMG-files zijn te exporteren. Men kan ook gebruik maken van Speedo- en andere vector-fonts. (demo)

E 80 MIDI

General-MIDI-Multiset-Editor voor de KORG O3R/W synthesiser die de beperking van 1 multiset weet te omzeilen.De gebruiker is in staat om soundgroup, soundname, volume en panorama per kanaal in te stellen. De settings worden weggeschreven in een standaardMIDI-file, zodat ook b.v. Cubase ze kan lezen.

E 81 MIDI (demo)

ZEUS: een editor met bank-loader voor de synthesizer modules Morpheus en Ultra-Proteus van de E-MU systemen. Werkt op alle ST's met minimaal 1 Mb geheugen.


E 82 Muziek demo

Audio Master is een professioneel digitaal editing systeem op de Falcon voor alle musici, producers en audio technici die goede kwaliteit opnames willen maken. Het nodige knip- en plakwerk kan snel aan passages verricht worden zonder dat kwaliteitsverlies optreedt. Enige verdere mogelijkheden: bar editing, realtime digitale crossfades,fade in en fade out, versterking en normalisatie, sample overview, scrubbing, "single frame" en margin display. Import en export functies voor audio data in AIFF, AVR en RAW formats. (Falcon) Audio Tracker is ook van de firma SoundPool en is geschikt voor het digitaal opnemen van 8 geluidskanalen met synchronisatie van MIDI. Er is een mixer aanwezig en het geheel is net zo eenvoudig te bedienen als een gewone recorder. Er is verder nog een waveeditor met block-edit functies.


CDREC: een programma voor het opnemen van digitaal geluid op de Falcon en het vervolgens wegschrijven naar CD-ROM volgens standaard formats (ISO 9660 e.d.). Er wordt een mastering list gemaakt en alle nodige extra informatie voor een CD-Audio kan worden samengesteld zoals PQ-data, pause, media catalogus. Met ondersteuning voor Rocoh, JVC en Philips CD writers.

E 83 Muziek demo

Guitar Dreams biedt vele zaken voor de gitarist, b.v.: 100 accoordtypes, 50 scales, keyboard grid notation, open-tuning en capo functies. Zowel geschikt voor beginners als gevorderden. (ST/TT/Falcon) Free Style realtimer arrangementprogramma. Niet alleen geschikt voor keyboard players maar ook voor zangers, saxofoon e.d. Zelfs jingle-producers hebben er wat aan. Dit programma haalt een beetje het tijdvretende uit het arrangementen maken.


Zero-X is voor gebruik door musici die een sampler en een ST hebben. De gesampelde sounds kunnen met een editor behandeld worden en conversie naar andere formats is mogelijk. Op de Falcon kan de DSP-chip ingezet worden en wordt SCSI-sampledump ondersteund. Timestretch, phase shift, detune, fade in en out en normalize kunnen met de DSP gedaan worden.


E 84 Muziek

MPay kan gebruikt worden op computers die over digitaal DMAgeluid beschikken zoals de STE en de Falcon. Digitale muziekfiles worden afgespeeld. Lotto: hulpmiddel voor het winnen van de Duitse Lotto (6 uit 49).


E 85 Songs

Een aantal songs in Steinberg-format voor Twenty-Four. Alle noodzakelijke dingen zoals patterns voor Cubase zijn aanwezig. Op deze disk de songs: Africa by Toto, Classical Glass by M. Williams, Norwegian Wood by Lennon/McCartney, Notenkraker Suite van Tchaikovsky, Father I adore you, Flash dance what a feeling, en Bolero.

E 86 Songs

Een aantal songs kant en klaar om uit te voeren in Twenty-Four, C-Lab en standaard MIDI-format. De volgende nummers zijn aanwezig: Fifties, You're a grand old flag, Piece #4, The questioning mind, St. Elmo's fire - love theme, Toccata & Fuge van J.S. Bach.

E 87 Songs

Een aantal 'Basic Rhythm Patterns by U. Petznick' staan op deze disk. De stijlen zijn Blues, Funk en Rock&Heavy. Ook is alles weer beschikbaar in standaard MIDI-format, 24 en C-Lab

E 88 TopChord Pro

De complete versie van TopChord Pro is op deze disk te vinden. Deze arranger voor realtime gebruik beheerst alle coulante functies die je van dergelijke software kan verwachten. Deze demo-versie is volledig bruikbaar voor o.a. de Yamaha TG55, SY77, Korg M1 en X3 en Roland D-110. Afkomstig van Oxo Systems is het geheel Franstalig. Een drumkit en diverse stijlvoorbeelden zijn aanwezig tesamen met uitgebreide bibliotheken. Het werkt helaas alleen maar op ST's met een z/w scherm en in de normale standaardresolutie.

E 89

AutoPlay: maakt van je computer een sequencer die bedienbaar is zonder muis en scherm; alleen het toestenbord is nodig. Handig voor op het toneel! Deze demo-versie kan maar 5 vaste songs afspelen. In principe betreft het hier alleen maar een shell die de activatie van programma's mogelijk maakt. Een Midi-file player blijft nodig.

Kara4Tos: een TTP-programma dat standaard Midi-files kan afspelen maar ook kakaoke-files. Zeer veel opties zijn instelbaar.

E 90

E 91 Muziek editing

ProScore is een muziek notatieprogramma, eigenlijk een soort muzieknotenschrift editor en bewerker. Het doet niets met Midi. Maakt prints van redelijke kwaliteit via GDOS. Er kunnen multipart scores gemaakt worden tot 18 parts. De grootte van het werkstuk wordt gelimiteerd door de hoeveelheid intern geheugen en alle knip- en plakfuncties die je zou verwachten zijn beschikbaar. Er is ook e.e.a. voor balken en bogen. Dit is een demo-versie die niet kan saven. (shareware)E 92 Muziek

MP2 versie 0.99 decoder voor MP2Audio of preciezer MPEG Audio Layer II. Helaas niet MP3! Wegens gebruik van de DSP werkt het alleen in de Falcon. Het is een port van de officiële GNU-sources gemaakt door de NoCrew uit Zweden. Alle normale functies zoals start/stop/pauze en skip/before/next zijn werkend. Er zijn veel keyboard controls dus het is zaak het Engelstalige handleiding goed te lezen.

E 93 Charming Chaos

Charming Chaos van Electronic Cow is een volledig programmeerbaar compositieprogramma op basis van formules en voorschriften. Met wat instellen en bijregelen krijgt men volstrekt unieke muziek. Het is eigenlijk bedoeld als een onderdeel voor hun MIDI keyboard module. Deze demo-versie kan niet saven naar disk maar op een paar dingen na functioneert verder alles.Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 7 januari 2000
Home Public Domain D Gedigitaliseerde Muziek F Diversen