Home Multitasking en bakstenen bouwsels Publicaties
 

Download

Een nieuwe service van de Stichting ST is het downloaden van programmatuur. De hiernavolgende programma's zijn de eerste van een serie die van de website van ST afgehaald kunnen worden:

 • Spin is een pakket CD-ROM drivers voor TOS, mINT of MagiC. Het is bijeengebracht, aangevuld en van Duitse documentatie voorzien doorJulian Reschke. Shareware. De LZH-file is 90K groot.
   
 • In ST uitgave 57 is besproken het programma BundelPost voor het maken van adreslabels, bundellabels, bundeltabellen en bundellijsten die voldoen aan de eisen van de PTT inzake het goedkoop verzenden van gebundelde post. Het programma staat op deze disk met bijbehorende sorteer-tabel van de postcodes.
   
 • STDigger, het programma voor het dis-assembleren van files (of ROM's) die machinecode bevatten. Met veel handige opties o.a. het vinden van verwijzingen (labels). Men kan de listing als file bewaren, die dan later met behulp van een assembler-programma weer tot een programma kan worden gecompileerd. ST-Digger is een onontbeerlijk stuk gereedschap voor mensen die zelf bugs in bestaande software willen verwijderen.
   
 • Sinds de interactieve intelligente dis-assembler TT-digger via het internet ter download beschikbaar is, zijn overal in de wereld mensen het gaan gebruiken. Even voor de duidelijkheid: met dit programma kan je 680xx CPU machinecode omzetten in voor ons leesbare taal, de assembler taal. Er zijn na commentaar van gebruikers wat zaken verbeterd en een paar foefjes zijn bijgevoegd omdat daar behoefte aan was. Om een paar zaken te noemen
   
  1. 16-bit Program Counter (PC) relative sprongtabellen kunnen van markers worden voorzien en bijbehorende labels kunnen gegenereerd worden.
  2. een 'snel vinden' functie voor de indirecte jmp en jsr opdrachten
  3. namen kunnen aan 'absolute word' operand adressen gegeven worden
  4. ook standaard labels kunnen namen krijgen
  5. je kan commentaar toevoegen bij een adresverwijzing

  Het programmma TT-Digger is natuurlijk in onze PD-bibliotheek te vinden (op disk B 250), te down loaden via onze homepage of (altijd in de allerlaatste versie) direct op te halen bij de maker Henk Robbers
   
 • FPCPemu.prg is een emulatie-programma voor de floating-point coprocesssor:
   
  • full implementation by H. Robbers december 1995.
    
  • Please see for modifications the source files. If there is a cookie '_FPU0100', a memory mapped 68881 is present. If not, the line F is engaged by a very old TOS, or by a true coprocessor connected to a 68020 or 68030 or built in in a 68040. The emulator is not started. The emulator installs a cookie 'FPCP0001'. The lineF vector uses the XBRA protocol with id 'XBRAFPCP'. If anyone has a memory mapped 68881, and finds this s/w usefull, please send me a postcard. Pure C programs compiled with options -2 OFF & -8 ON will run. I found out that the Pure C library 'pc881lib.lib' does not use any 68020 addressing modes, which is a very wise decision of ASH.
    
  • H.Robbers
    
  • Borneolaan 448
    
  • 1019 KN Amsterdam
    
  • telefoon +31-204182901
    

Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 7 januari 2000
Home Multitasking en bakstenen bouwsels Publicaties