Home Verkoop UDO6
 

TeX

TeX, een schepping van Donald Knuth automatiseert het werk van de zetter in een drukkerij. Bij onderwijs en onderzoek wordt TeX veel gebruikt. TeX-software draait op vrijwel iedere computer.

Op deze pagina van de ST website zullen alleen TOS-relevante TeX files komen te staan. Een gigantische hoeveelheid systeem-onafhankelijke TeX-files is te vinden via de Nederlandstalige TeX-gebruikers Groep met goede zoekmogelijkheden.

Wie TeX nog niet kent kan hier een viewer ophalen om met een webbrowser zoals CAB, de zg. dvi-files te bekijken die met TeX gemaakt zijn. Viewer en bijbehorende fonts zijn verpakt in view.tos, een zelf- uitpakkend archief.

Zorg dat onder External viewers in het CAB Options menu, tos als binary file ingevuld is, en kies dan DVI_VIEW met fonts (87 kbyte).

Onder External viewers is *.dvi al ingevuld. Als de viewer daar aangemeld is, wordt bv. tex1.dvi meteen getoond als je klikt op Inleiding hieronder. Gebruik de Help toets bij de viewer.

In 1992 is in ST 37 een cursus TeX begonnen gebaseerd op de PD TeX van Christoph Strunk. Van deze serie artikelen staan hieronder updates als dvi-files.

 1. Inleiding (20kb) met voorbeeld (1kb)
   
 2. Printen en boxen (15kb) met brief (1kb) en dubbelkolom (1kb) routines,
   
 3. MetaFont en PostScript (9kb) met DVI_PS (65kb) converter.
   
 4. Figuren en een vreemd alfabet (16kb) met hulpbestanden (29kb).
   

Robert Best


Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 7 januari 2000
Home Verkoop UDO6