Home Public Domain E Midi Stichting ST
 

F Diversen

De diskettes zijn vanaf F80 alle DD [=double density, 720K] en daarvoor SS [=enkelzijdig, 360K] tenzij anders vermeld.


F01 Arkey Demo

Het CAD-pakket dat door architekten wordt gebruikt. Geheel functioneel, alleen SAVE is uitgeschakeld. Inclusief enkele voorbeelden en plotter-file. (DS)

F02/03 Arkey Demo

Als F01 Arkey Demo , maar nu op twee enkelzijdige disks.

F04 FASTER nr.1

Engelstalig tijdschrift (uit Canada) op disk. Boordevol programma's, sourcelistings, cursussen en tekeningen.

F05 FASTER nr.2

Bevat o.a. programma om labels te maken, tweede deel PASCAL-cursus,zeer fraaie tekeningen. Engelstalig.

F06 FASTER nr.3

Nieuwe aflevering van Engelstalig tijdschrift op disk, nu met plaatjes en tekst gecombineerd. Bevat tekenprogramma, cursus "C", enz.

F07 Techmate Chess Demo

Demo van een nieuw en zeer sterk schaakprogramma (volgens opgave drie maal sterker dan Belle). Tegen deze demo kan een partij gespeeld worden, zij het niet op volle sterkte. (K)

F08 ST-News 2/1

Diskette-tijdschrift met veel informatie. In dit nummer o.a. software-besprekingen over Flight Simulator II, Art &Film Director, GfA-Basic 2.0, HollywoodPoker, Degas Elite, boekbesprekingen van ST Peeks & Pokes, ST-Intern, Das grosse GfA-Basic Buch, Professionel GEM en Das Floppy Arbeitsbuch. Verder o.a. de oplossing voor het spel De Pawn.

F09 Projecta-4 Demo

Deze demo-diskette is bedoeld om zoveel inzicht in de werking van het financi

F10 t/m F13 en F19 AIM

De Atari Image Manager. Dit is een beeldbewerkings-programma, overgezet en aangepast door de vakgroep ST van de Technische Universiteit Delft voor de Atari ST. Met AIM kunnen gedigitaliseerde beelden worden bewerkt via een uitgebreide reeks algoritmen, waaronder erosie, dilatie, contour, thresholding, histogram, enz.. Ook kunnen beelden worden samengebracht. Elk beeld is opge bouwd uit 8 bitplanes en heeft een omvang van 65 Kbytes. De algoritmen laten zelfs toe om het bekende LIFE-game te programmeren. AIM werkt geheel onder GEM. Er zijn vier vensters in beeld, zodat het resultaat van een bewerking direct zichtbaar is (en de resu-taten van tussenstappen ook). AIM is zowel menu- als commando-gestuurd. Een Nederlandstalige uitleg staat op diskette en is ook on-line hulp aanwezig. Voor gebruikers met een enkelzijdige drive staat het programma compleet met een plaatje op disk F10. De diskettes F11 (SS), F13 en F19 bevatten een aantal gedigitaliseerde voorbeelden. Disk F12 is dubbelzijdig en bevat de inhoud van F10 en F11. In een commando-file staan voorbeelden van de bewerkingen die op de plaatjes kunnen worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk om een foto, die "besmet" is met witte puntjes weer in de oorspronkelijke gave staat te herstellen.

F14 ST-News 2/2

Diskette tijdschrift met o.a. de volgende items: Oplossingen voor Gateway, Space Quest en Borrowed Time. Voorbeschouwingen over o.a. drie karate-programma's, GFA-Vectors, Lock-it & Crypt-it en MAC-software.

F15 Amiga-emulator

Met behulp van deze emulator moet het mogelijk zijn een groot deel van de AMIGA-programma's op uw ST te draaien. Voorwaarden zijn wel dat u beschikt over een kleuren monitor, 1 Megabyte geheugen met TOS in ROM, een externe AMIGA-diskdrive en de blitter-chip van Atari. Deze emulator is nog niet uitgetest, dus aanschaf van deze disk is op eigen risico. (K)

F16 Factura-4 demo

Demo-versie van een factuur-programma, dat geschreven is in GfA-Basic. (DS)

F17 Target demo

Dit is een programma dat de mogelijkheden laat zien van een Nederlands programma voor de registratie, het begroten, het beheer en de (netwerk-)planning van projecten. Talrijke toepassingen mogelijk voor voor- en nacalculatie van werken.

F18 ST-News 2/3

Derde aflevering van de tweede jaargang van dit boeiende Engelstalige tijdschrift op disk, boordevol nieuwtjes, roddels, programmatips, cursussen, enz.

F19 AIM pictures 2

Deze disk bevat 8 nieuwe plaatjes voor het programma A.I.M. (disk nr.F10 of F12). Onder andere Mr.T, Humphrey Bogart en Elvis. (DS)

F20 ST-News 2/4

Wie al eerder kennis heeft gemaakt met dit tijdschrift op disk, weet wat hij kan verwachten: veel handige tips, leuke nieuwtjes, besprekingen en cursussen.

F21 ST-News 2/5

De makers van dit tijdschrift op disk hebben zichzelf weer overtroffen met veel nieuwtjes en tips. Zie ook F 08, F 14, F 18 en F 20 .

F22

ST-BOEKHOUDEN

Een flitsende demo van een nieuwe generatie boekhoud programma's: sneller, gemakkelijker en goedkoper dan alle andere. Inclusief debiteuren, crediteuren, facturen en voorraad. Geheel muisgestuurd, uitgebreide hulpschermen op elk niveau.

F23 ST-News 2/6

De makers van dit tijdschrift hebben zichzelf weer eens overtroffen met veel nieuwtjes en tips.

F24 ST-News 2/7

Alweer de zevende aflevering jaargang nummer twee van dit internationaal vermaarde tijdschrift op disk dat zoals gebruikelijk weer vol staat met amusante verhalen en roddels, software- en hardware-besprekingen, cursussen en programmeertips. Zoals elke aflevering dus weer een zeer aan te raden disk waarin iedereen wel iets van zijn gading op kan vinden.

F25 ST-News 2/8

Met nieuws en uitgebreide informatie over o.a.: ST-VIRUS, how computers do it, software-previews en nog veel meer.

F26 ST-News Volume 2 Compendium

Met de meest interessante informatie uit de issues 1-8 op een disk samengevat. (DS)

F27 ST-News 3/1

Met o.a. informatie over 5.25" drives, oplossingen van verschillende spellen, software-previews en nog veel meer.

F28 Astrologie demo

Demoversie van Nederlandstalig astrologie-programma. Voer uw geboortegegevens in en de computer berekent uw persoonlijke geboorte-horoscoop (de stand van de sterren op het moment dat u werd geboren) waarna op elk willekeurig in te voeren datum de projectie-horoscoop kan worden uitgerekend. Een speciale plaats is er voor het inbeeld brengen van uw eigen BIORITME. In deze versie nu ook de maanfase visueel in beeld. Verder veel informatie over de sterrenbeelden, de planeten, de huizen, de knopen en de aspecten. Een programma dat de (hobbyist-) astroloog veel rekenwerk uit handen kan nemen.

F29

DATA EDITOR voor GAUNTLET: Als u het spel GAUNTLET hebt, kunt u met dit PD-programma uw eigen beeldschermen maken. (DS,K)

F30 Tanglewood demo

Animerende kleurendemo van het spel TANGLEWOOD. (DS,K)

F31 (DS)

CAD PROJECT DEMO: Object-geori nteerd tekenprogramma dat pretendeert foutloos te zijn! Misschien is dit nog waar ook. Programma met veel CAD-tekenmogelijkheden.

F32 en F33

Vervallen

F34

THE DUNBAR CONNECTION DEMO: Demoversie van een uitgebreide sound-editor voor de ROLAND DDR 30 serie synthesizers. Voor de bezitters van een ROLAND moet dit voldoende aanspreken.

F35

CRONE DEMO: Demoversie voor het eenvoudig testen van logische schakelingen.

F36

FORMULA DEMO: Een volledig ge ntegreerd softwarepakket voor de bedrijfsadministratie. Deze demo-versie is voorzien van 2 demonstratiebestanden en een quick-reference document.

F37 St-Report

Engelstalig tijdschrift met issues 1 t/m 9.

F38 TNT4 demo

Kleurendemo met diverse animaties en gedigitaliseerde muziek van de TNT-Crew. (K)

F39 (DS,K)

TNT5: Kleurendemo van de TNT-Crew met digitale muziek, veel kleur en snelle animaties met aan het eind en spel waarbij het gaat om zo veel mogelijk Amiga's van het scherm te schieten.

F40

B.I.G. DEMO: Zeer fraaie kleuren- en muziekdemo met verschillende levels. Zelfs na het soft-resetten van de computer is deze demo nog actief en laat de bekende Atari-bommen exploderen. (DS,K)

F41

ST-NEWS: Volume 3 issue 2. Met reviews over Gunship, Terramex, Ultima IV, Dungeon Master, Return to Genesis en andere programma's. Verder educatieve tips voor GfA-basic en diverse games, oplossingen voor spelletjes en nog veel meer.

F42

ST-NEWS: Volume 3 issue 3. Met reviews over Obligator, Captain Blood, Carrier Command, Goldrunner, GfA-Basic 3.0, Superbase professional en andere programma's. Verder educatieve tips voor GfA-Basic en diverse games, oplossingen voor b.v. Police Quest en Crimson Town. Software nieuws en nog veel meer.

F43

SLAYGON DEMO: Demonstratie-show van het game SLAYGON. (K)

F44

ROTATING GIRLS: Verbluffend snelle grafische demo van het DENISE team, dat eerder California Beach Girls en Golden Girls maakte. Deze demo draait zowel op een kleuren- als op een monochrome monitor. (DS)

F45

TNT-DEMO: Demo van het TNT-Crew, waarin de nadruk ligt op het snel scrollen van een beeld en het gelijktijdig hoogwaardig weergeven van een stuk gedigitaliseerde muziek. Als extra mag u nog wat vreemde computer merknamen van het scherm schieten. (DS,K)

F46

STARTRASH DEMO: Speelbare demo-versie van het spel Startrash waarin u in deze Public Domain versie niet verder kan komen dan level 1. In Startrash moet u een groene stuiterbal sturen over trappen en afgronden, langs monsters en andere hindernissen die het u niet bepaald makkelijk zullen maken. (K)

F47

Aladin Lamps Grafische animerende show van twee burolampen. Deze continue show heeft verschillende internationale prijzen gewonnen voor computergrafiek. (DS,K,1 Meg)

F48 Arkey 1.3 Demo

Arkey is vernieuwd en op deze diskette vindt u een werkende demo-versie van dit inmiddels standaardontwerppakket voor architecten. Arkey is ongetwijfeld het beste programma, als het gaat om het ontwerpen van zowel 2- als 3-dimensionale tekeningen. Zoals te verwachten is van een demo-versie, zijn de save-routines uitgeschakeld. Deze diskette is wel voorzien van een aantal tekeningen en plot-files die met dit krachtige pakket zijn gemaakt; voorts is er een uitgebreide handleiding op disk aanwezig. (DS)

F49

GFA-RAYTRACER DEMO: Op deze diskette staat een bijzonder snelle animatie die is gemaakt met het binnenkort te verschijnen pakket GfA-Raytracer. De plaatjes in deze animatie zijn allemaal gemaakt en berekend volgens het raytracing-principe dat uitstekende schaduw en lichteffecten kan berekenen. (DS,K,60 Hz)

F50

ST INFO: Informatie-magazine, nummers 1 t/m 4. Engelstalig magazine dat bestaat uit 1st Word-documenten. (1st Word of Word Plus is dus vereist om deze te kunnen lezen).

F51

ST-NEWS: Volume 3 issue 4. Met reviews over Outrun, Sidewinder, Gauntlet II, Pandora, Starquake, Fire & Forget, BDTA. Verder een rubriek met tips & tricks, programmeren, cursussen, de nieuwe TOS, oplossingen voor Shadowgate en Tanglewood, nieuws over programma's en hardware en natuurlijk nog veel meer.

F52

ST_OCKS DEMO: Dit programma laat zien wat u met ST_OCKS zoal kunt doen. Met ST_OCKS kunnen fondsen, die op de beurs staan genoteerd (effecten- en goederenbeurs), worden bekeken, berekend, aangepast en beoordeeld. De gebruiker krijgt hiervan overzichten in de vorm van tabellen en grafieken.

F53 (DS)

MASTERCAD DEMO PICTURES: Via een show van een veertigtal tekeningen (DEGAS-formaat) kunt u een idee krijgen wat zoal met het technische tekenprogramma MASTER-CAD gedaan kan worden. De tekeningen zijn hardcopy's van MASTER-CAD-beeldschermen.

F54

AMADEMO: AMADEUS is een grafisch geori

F55

EXPERT DEMO: Demonstratie-programma van een Nederlands boekhoud-systeem. Alles werkt in deze demo, behalve de save-optie natuurlijk (Werkt niet op Mega ST).

F56

PUBLISHING PARTNER: Het Public Domain-materiaal dat bij het DTP-pakket Publishing Partner hoort, met o.a. font-editor, clip-art, importer.acc en biclock.

F57 (DS)

MACS DEMO: Midi-arranger-composer-sequencer, 32 tracks. Grafische demo zonder geluid. Voor de MIDI-freaks onder ons.

F58 (DS,K)

MICRO MIX II: Kleurendemo met de mogelijkheid om de sounds te manipuleren met de functietoetsen.

F59 (K)

BALL ZONE DEMO: Speelbare demo-versie van een Arkanoid-kloon. het spel kan maar op een level gespeeld worden en de behaalde punten worden niet gesaved. Van BUDGIE UK.

F60 (K)

ST-BOUWDOOSDEMO: Demo-versie van een educatief grafisch programma, dat bedoeld is voor basisscholen. Nederlandstalig, echter zonder handleiding.

F61 (K)

ZENITH demo: Public domain versie van een actie-schietspel van BUDGIE UK voor twee spelers.

F62 (K)

BLITZ III: Public domain versie van het game BLITZ III van BUDGIE UK, dat met de joystick gespeeld moet worden.

F63 (K)

MONEYSPINNER: Public domain versie van een fruitautomaat uit de serie games van BUDGIE UK.

F64

ST-NEWS 3/5: Met o.a. reviews over Bionic Commando, Elite, Empire Strikes Back, Starglider II, Virus, Voyage into the Lair, Time & Magic, Mega Paint, Timeworks en de Virus Construction Set II. Oplossing voor Corruption. Educatieve informatie en nog veel meer

F65

ST-NEWS 3/6: Met o.a. reviews over Fish, First Word 3.0, Le R dacteur, Menace, Nebulus en Super Hangon. Oplossing voor Legend of the Sword. Software-top 30 1987-1988. Artikel over raster-interrupts voor TeX-gebruikers.

F66

ST-NEWS 3/7: Met o.a. reviews over Baal, Eliminator, Flying Shark, Star Ray, To be on Top, Aladin 2.1, Disk-magazines, Protext, S.T.A.C., Turbo ST en Scheibenkleister. Oplossing van Crono Quest. Educatieve informatie en nog veel meer.

F67

ST-NEWS 3 Compendium: Verzameldiskette van de meest interessante informatie uit ST-NEWS 3-de jaargang. Met o.a. reviews over Word Perfect, Neodesk, Superbase Professional, Timeworks, ST-soccer, Return to Genesis, Fire & Forget, Starglider II, Virus, Nebulus, Flying Shark, Rampage, Outrun, Gauntlet II, Voyage into the Lair, Super Hangon, Star Ray, ECO, Obligator, Captain Blood, Elite en To be on the Top. Oplossingen voor Space Quest II, Larry, Police Quest, Jinxter, Corruption, Legend of the Sword en Chrono Quest. (DS)

F68

BOOK ONE: Demo-versie van een programma, waarin iedereen die creatief is zijn eigen visuele toepassingen kan maken. U kunt programma's genereren, van menu-gestuurde presentaties tot educatieve programma's, met inbegrip van simulaties en spelletjes, zonder dat u ook maar de geringste programmeerervaring hebt. Toepassingen van BOOK ONE vindt u op de volgende terreinen: zakelijk, cursussen, reclame, kunst en communicatie. (DS)

F69

3D CALC: Demo-versie van de 3-dimensionale Nederlandstalige spreadsheet, met uitbebreide statistische functies, grafieken en ingebouwde tekst-editor. Met Nederlandstalige handleiding.

F70

FUNFACE: Demo-versie van een programma waarmee compositiefoto's kunnen worden samengesteld. In een bibliotheek kan een keuze gemaakt worden uit diverse oren, ogen, neuzen, monden, brillen, baarden, wenkbrauwen en halzen. De diverse componenten kunnen verticaal verplaatst worden en oren, wenkbrauwen en ogen ook horizontaal, om op deze manier bijna elk gezicht te kunnen maken. Verder kan, met diverse andere tekenfuncties, het gezicht worden afgemaakt. De snapshot en save-functie zijn in deze demo-versie uitgeschakeld. (DS)

F71

LCCAD: Demo-versie van een Nederlandstalig 3D-CAD-programma Low-Cost-Cad. Dit programma is geschikt voor het maken van werktuigbouwkundige, bouwkundige en electrotechnische tekeningen, grafieken, schema's enz.. Elke tekening kan maximaal 2500 objecten bevatten van de volgende typen: lijn, cirkel, boog, tekst, driehoek, vierhoek en maatlijnen. Verder kunt u gebruik maken van routines die schetsen en arceren. Objecten kunnen in verschillende lagen worden geplaatst, die desgewenst kunnen worden uitgezet. De uitvoer werkt op 9-naalds, 24-naalds-, laserprinters en plotters. Minimaal 1 megabyte vereist. (DS,1Mb)

F72 ST-News 4/1

Met o.a. reviews over Captain Fizz, Technocop, Warp, President is missing, Circus games, Rambo III, Splitting Image en Neodesk. Oplossingen voor o.a. Leisure Suit Larry II, Fish, the Divine Dessert en the Chocolate Mousse Peckers.

F73 Calamus demo

Demo-versie van het op dit moment meest uitgebreide DTP-pakket voor de ATARI-ST, waarvan de save-optie is uitgeschakeld. Dit omvangrijke programma lijkt erg moeilijk in het gebruik, als men de handleiding ervan niet beschikbaar heeft. (DS,1Mb)

F74 NiCbase demo

Schaakdatabase van New in Chess met o.a. de volgende mogelijkheden: eenvoudige bediening met de muis en volledig werkend onder GEM. Classificatie-systeem volgens New in Chess. Partijen met vragen (Quizzes). Snel uitzoeken van partijen. Eindeloos uit te breiden met nieuwe partijen. (DS)

F75

ST-NEWS 4/4: Uitgave nummer 25 van dit disk-magazine.

F76 PKS-Write demo

Tekstverwerker die speciaal ontwikkeld is voor Calamus. Lettertype, lettergrootte, stijl, linialen, kerning, hoofdstuk- en paginanummers, afbreken, pijplijnen, importeren macro's, maatvoering, en nog veel meer is in te stellen in deze tekstverwerker om documenten direct in Calamus in te kunnen voeren. Het save-commando werkt in deze demo-versie niet.

F77

NETNIEUWS 89. Nieuws vanuit de netwerken. Allerlei voor vooral programmeurs belangrijke berichten zijn verzameld op deze disk in een aantal ge-ARC-te files. Zeer informatief. (DS)

F78

ST-NEWS 4/3: Met o.a. oplossingen voor Kings Quest IV en de Manhunter, besprekingen van nieuwe games en boeken en nog veel meer actuele ST-informatie.

F79 Tempus-Word 0.9 demo

Supersnelle, in machinetaal geschreven, tekstverwerker, waarin o.a. razend snel kan worden gezocht, vervangen en gescrolld. (DS)

F80 Chameleon demo

Programmeerbare universele MIDI-patch-bibliotheek. Directe toegang tot al uw patches en niet meer gelimiteerd tot het aantal patches van het aangesloten instrument. (SS)

F81

NETNIEUWS 90/1: Nieuws vanuit de netwerken. Allerlei voor programmeurs belangrijke berichten zijn verzameld op dit diskje in een aantal tekst files. Zeer informatief.

F82 STEVE demo

Een compleet kantoor op een schijfje: tekstverwerking, spellingscontrole, vertaalfaciliteit, database, grafiek, DTP, scanner-drivers, OCR, font-editor, agenda, communicatie, spreadsheet, calculator, mail merge, formulieren enz.

F83

Netwerk Nieuws 1990/1991: Vele files uit het Atari Netwerk. Zie de bespreking in ST uitgave 31.

F84/85 LowCost CAD v6.30 demo

LowCostCad is een goedkoop nederlandstalig CAD-programma. Werkt op elke ST (en TT). Uitvoer naar printer, file of plotter. Met uitgebreide nederlandse handleiding. Voordat u een duur pakket aanschaft moet u dit programma toch even bekeken hebben.

F86

Talen: Op deze disk treft U twee oefen programma's aan (met nederlandse tekst en uitleg) voor personen met een middelmatig geheugen om zich toch een buitenlandse woordenschat eigen te kunnen maken. Er zijn vijf woordenlijsten met totaal 5000 Frans/Nederlandse en 2000 Engels/Nederlandse woorden en korte teksten. Men kan woorden toevoegen en te alle tijde kan men stoppen om later weer verder te gaan waar men gebleven was. Er is ook enig Turks oefenmateriaal aanwezig.

F87

Demo's: Music Master Demo: toont hoe men van dit programma gebruik kan maken in het muziekonderwijs.

MouseTricks demo: met behulp van toetsenbord en joystick kan men vele muisfuncties verbeteren en uitbreiden.

F88 t/m F95 Signum fonts

Op deze 8 disks zijn een groot aantal complete fonts (200) voor Signum-gebruikers bijeen gebracht die beschikken over een z/w scherm (*.E24 fonts) en een laserprinter (*.L30 fonts). Er zijn ook een fonts met mathematische symbolen, Griekse letters, schaaksymbolen, Russische letters enz.

F96 t/m F98 Signum utilities

Op deze drie disks is de verzameling Signum Script-utilities opgenomen. De eerste disk (F96) bevat o.a. Signum Shell, Signum Help, BigFonts en SnapFonts. Disk F97 bevat een tekenprogramma (PAD) dat bruikbaar is om afbeeldingen in teksten op te nemen en de derde disk (F98) bevat een aantal plaatjes.

F99 t/m F107 Signum fonts

Op deze 8 disks zijn een groot aantal fonts voor Signum-gebruikers bijeen gebracht die beschikken over een z/w scherm (*.E24 fonts) en een 24-naald printer (*.P24 fonts). Er zijn ook een fonts met mathematische symbolen, Griekse letters, schaaksymbolen, Russische, Hebreeuwse en Japanse letters enz.

F108 en F109 Signum fonts

Deze twee disk bevatten fonts voor bezitters van 9-naalds printers (*.P9 fonts).

F110 CutOut demo

Een pakket dat speciaal is ontwikkeld voor professionele signmakers, zeefdrukkers en anderen in de reclamewereld. Met een snijplotter kan men afbeeldingen uit folie snijden. Deze demo kan niet plotten en saven.

F111 SimCity editor

SimCity editor voor de werkelijke liefhebbers van SimCity. Men kan nu vele spel-opties aan eigen wensen aanpassen zoals het terrein, de fondsen enz. Reeds bestaande terreinen kunnen geheel uitgeplozen worden op hun samenstelling. (K)

F112 Syntex demo

Op deze disk een redelijk werkende demo-versie van het redelijk betaalbare tekstherkenningsprogramma Syntex. Men kan dit programma leren om letters te herkennen. Zelfs bibliotheken van het profesionele Augur zijn onderling bruikbaar.

F113 Easy Home Account PD

Een administratie programma voor thuisgebruik. Met dit eenvoudig te bedienen programma kan men inkomsten, uitgaven enz. in het oog houden. Deze PD-versie is volledig functioneeel; alleen het aantal mutaties is begrensd. (SS)

F114 Discothek demo

Discothek: een database voor het beheer van muziek-cassettes, grammofoonplaten en CD's. Met mogelijkheden om labels uit te drukken. In deze demo-versie zijn maar een beperkt aantal gegevens bewerkbaar,

F115 Videothek demo

Videothek: een database voor videobanden met dezelfde mogelijkheden als Discothek (zie disk F114 Discothek demo ). Deze demo-versie kan slechts 15 videocassettes behandelen.

F116 Turbo-C demo

Deze demo-versie van TURBO-C, dat inmiddels in een sterk verbeterde en aangepaste versie onder de naam Pure-C te koop is, werkt volledig. Op deze disk zijn niet alle bibliotheken aanwezig, en ook kunnen er maar kleine programma's gecompileerd worden.

F117 Improviser 1.4 demo

Het leren en oefenen van improvisaties. De nodige ondersteuning wordt gegeven (melody line, bass, drums, harmony enz.).

F118 Karel in de Kolossale Kelder demo

Een demo-versie van dit opvoedkundig verantwoorde programma voor kinderen en verstandelijk gehandicapte volwassenen. (K)

F119

Midi (z/w): Editor voor de Roland E 70 synthesizer die een volledig gebruik van alle functies maakt. Men kan veel informatie op het beeldscherm oproepen. (demo)

F120 ST-Statistiek demo

Er zijn zeer veel statistische testen mogelijk en ook een paar wiskundige standaard handelingen zijn uit te voeren. (z/w)

F121

FALCON MAGAZINE: een zeer frequent verschijnend tijdschrift op disk met vooral verhalen en nieuws over de Falcon. Deel 1,juni 1993. Inhoud o.a. besprekingen van de Falcon Toolkit, MultiTOS en ScreenBlaster, software (maken) zoals Pop-up menu's in GfA Basic en het maken van een sampler.

F122

FALCON MAGAZINE Deel 2, juli 1993: Inhoud o.a. verder uitleg hoe men de video-resoluties kan instellen, hoe men andere alert-ikonen kan maken en hoe men om moet gaan met submenu's. Verder wordt de sound sampler van de vorige keer nader bekeken. Opde disk is ook een CPX te vinden die goed met het NV-RAM om gaat.

F123

FALCON MAGAZINE Deel 3, juli 1993: Inhoud o.a. hoe men zelf de kleuren van de onderdelen van windows kan veranderen, hoe men programma's kan maken de de FPU gebruiken voor floating-point berekeningen, tips voor het gebruik van AES 4.x (popup's), het programmeren van de LAN en het gebruik van Basic.

F124 Pure Pascal Demo

Van het PURE PASCAL dat compatibel is met het bekende Turbo Pascal, staat op deze disk een demo versie. Men kan alleen kleine programma's compileren en ook zijn niet alle bibliotheken aanwezig.

F125 ST-News 8/1

De uitgave van mei 1993 van dit tijdschrift op disk. Nu ook met besprekingen van hardware en software voor de Falcon

F126 Phoenix demo

Op deze disk een demo-versie van Phoenix. Deze database wordt in Duitsland veel gebruikt, maar is tamelijk prijzig. Het bijzondere van deze database is dat niet alleen met teksten maar ook met afbeeldingen en geluiden gewerkt kan worden. Bij deze demo-versie kunnen de resultaten niet op disk bewaard worden; voor de rest is de demo volledig functioneel.

F127 Freeway demo

Freeway is een database die het mogelijk maakt om documenten te administreren. Zo kan men in de database files van commentaar voorzien (b.v. waar is GP4WE.txt voor gebruikt?). Ook is het mogelijk om teksten op velerlei wijze na te zoeken naar bepaalde woorden. Deze demo-versie heeft vele HyperText-achtige mogelijkheden.

F128 Atari Explorer Online

Atari Exporer Online: is een tijdschrift dat geheel electronisch verspreid wordt. De meeste deelnemers komen uit de USA dus de hoofdmoot van de informatie bestaat uit besprekingen enz. van spelletjes, maar er is best wel serieuze informatie tussen. Ook vindt men veel aankondigingen over dingen die nog moeten komen en zaken die in de USA spelen. Wordt deze disk uitgepakt, dan is er 1,7 Mb aan informatie beschikbaar uit de periode jan t/m mei 1994. (volume 3 issue 1,3,4,5,6 en 7)

F129 Direct Access demo

Database demo: Direct Access is een simpele database die geschreven is in GfA basic 3.05. Deze demo-versie kan maar 89 adressen aan en de functies voor import, export en het printen van de adressenlijst en mailinglijst zijn uitgeschakeld. Het originele programma kan, afhankelijk van de grootte van het geheugen, 1000 tot 5000 adressen aan. Er zijn mogelijkheden voor de import van data via een barcode lezer.

F130 en F131 Tracks

RTS Track: is een kleurrijk magazine op disk. Vele boeiende artikelen en wetenswaardigheden over de ST, de TT en de Falcon. Er wordt ook aandacht gegeven aan programmeertechnieken. Diverse besproken programma's zijn op de disks terug te vinden. (ST-medium/low resolutie)

F132

Games demo (Falcon): UFO-WAR is een schietspel in kleur dat werkt met een RGB monitor, VGA (met ScreenBlaster) of een TV (via SCART aansluiting). Men heeft 1 of 2 joysticks nodig. De instelling heeft nodig:768 x 240 pixels met 256 kleuren. Met 1 Mb geheugen moet het werken.

F133 en F134

Games Falcon: In de demo van Autowaschen verboten zijn 31 effecten zichtbaar waaronder een complete 3D wereld, morphing in real-time animatie enz. Op HD-disks (1,44 Mb).

F135

Falcon demo: Strange Circumstances is een demo met verschillende high-color effecten (1,44 Mb)

F136 Plastic Vibration demo

Plastic Vibration is een demo voor op de Falcon met veel vector-graphics en een helicopter animatie.

F137 Weltschmerz demo

Weltschmerz een demo voor gebruik op de Falcon met een RGB-monitor of kleuren-TV. Loopt alleen maar bij duisternis. Eventueel kan men de systeemklok verstellen.

F138 DA's Vector demo

DA's vector is een alternatief voor het bekende Calamus. Met deze disk kunt u op uw gemak een indruk krijgen van de mogelijkheden en verschillen van DA's vector t.o.v. Calamus. Er is bij deze demo-versie geen handboek of online-help aanwezig. Ook zijn er in deze demo geen mogelijkheden voor printuitvoer.

F139

Demo's: THOUGHT! demo-versie van de software die Outline Structure files kan verwerken en dient als hulp voor programmeurs om nette blokschema's te maken. Kan gebruik maken van GDOS-fonts. (z/w) WingLord: een spel waarbij men als ridder op een vliegend paard (eenhoorn) de vijanden te lijf gaat in o.a. een arena met behulp van een lans die raketten kan afvuren. Het spel kan met twee deelnemers gespeeld worden. (joystick, ST low-res.)

F140 en F141 That's Write 2 Fonts

That's Write 2 gebruikers vinden op deze twee disks een aantal fonts in LQ kwaliteit. Deze zijn bruikbaar als men een 24-naalds printer gebruikt of een inktjetter met Epson LQ-emulatie. Er zijn fonts die speciaal gemaakt zijn aan de hand van de in de printer ingebouwde fonts, zodat men tegelijk alle tekens op de juiste plaats heeft staan.

F142

Games demo: PONG 2000 is een spel van Nederlandse bodem dat bedoeld is voor de Falcon. De speelbare demo-versie van dit op het oude Ping-Pong gebaseerde spel op deze (HD-)disk vraagt ruim 1 Mb aan opslag op de harddisk. De echte versie meer dan 3 Mb. Er wordt gebruik gemaakt van fraaie veelkleurige achtergronden. Een joystick is in elk geval noodzakelijk, een echt Falcon keypad is welkom. Men kan met twee personen tegelijk spelen of de computer als partner gebruiken. !subsubnode F145 en F146

Calamus: Op deze twee disks zijn een aantal documenten met bijbehorende fonts voor Calamus 1.09N te vinden. Het betreft hier een klein boekje met gegevens over de Franse wijnen. Het ziet er aardig uit en is zeker informatief. Duitstalig.

F147

Games demo: The Ultimate arena is een vechtspel dat veel lijkt op het bekende Karate! Het komt uit Frankrijk en is gemaakt voor de MegaSTE en de Falcon. In deze demo-versie zijn de eerste drie niveau's bespeelbaar. !subsubnode F148

Grafische demo: MonoCol: is zeer bruikbaar voor mensen die een z/w scanner hebben of op andere wijze geregeld te maken krijgen met gedigitaliseerde beelden. Men kan aan IMG-beelden die gerasterd zijn kleur toevoegen.

F149 ATOS 95-02

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Ook zijn er vaak demo-versies van programma's of andere software toegevoegd. Uitgave ATOS_2 van febr. 1995.

F150 ATOS 95-3 en 95-05

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Ook zijn er vaak demo-versies van programma's of andere software toegevoegd. Uitgave ATOS_3 van maart 1995 en ATOS_5 van mei 1995.

F151 ATOS 95-04

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Ook zijn er vaak demo-versies van programma's of andere software toegevoegd. Uitgave ATOS_4 van april 1995.

F152 ATOS 95-09

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Ook zijn er vaak demo-versies van programma's of andere software toegevoegd. Uitgave ATOS_9 van september 1995.

F153 ATOS 96-02

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Ook zijn er vaak demo-versies van programma's en andere software toegevoegd. Uitgave ATOS 96-2 van februari 1996.


F154 Charmap5

Charmap5 is in staat om de bij SpeedoGDOS in gebruik zijnde fonts opnieuw te mappen. Zo kan men Unicode letters elders plaatsen. Zie o.a. de bespreking in ST uitgave 59 en 60. Ook Truetype en Type-1 fonts kunnen gebruikt worden en opnieuw geordend.

F155 GemFontView

GFview: het bekijken van GEM-fonts. Men kan alle letters in een GDOS-font bekijken. Ook kan men zien waar op het toetsenbord de letters zitten. Voor de duidelijkheid kan men de letters vergroot op het scherm afbeelden. Remarker: een utility voor ST-Guide waarmee men commentaar in pagina's kan opnemen. Die tekst wordt in een aparte file gezet. AQT-play: een Apple QuickTime player voor z/w, 16 of 256 kleuren. Hiermee kan men animaties die op de PC en de Mac draaien nu ook op de ST zichtbaar krijgen (helaas zonder geluid).


F156 Texel demo

Op deze disk een demo-versie van het database programma Texel (T-Excel) waarbij alles mogelijk is behalve het saven van de resultaten. Uitdrukken is wel mogelijk. Deze moderne database werkt onder MagiC, MagicMac en kan overweg met de moderne GDOSvectorfonts.


F157 Coma Pro demo

Coma Voice/Pro is al langer bekend. Met deze software kan men faxen ontvangen en verzenden. In deze demo-versie kan men maar 1/5 A4 pagina verzenden. Verder kan Coma ook dienen als telefoonbeantwoorder, tenminste als het modem ervoor geschikt is. Shareware (aan de prijzige kant).


F158 Tesla demo

TESLA van R. Cobben is gemaakt voor signaalverwerking in de breedste zin. Gedigitaliseerde signalen worden als floating-point getallen gerepresenteerd. Voor de noodzakelijke nauwkeurigheid wordt met 80-bits getallen (TT: 96) gewerkt. Het interface is object-geori nteerd en houdt rekening met de fysische betekenis. Gebruikte objecten zijn b.v.: projecten, signalen, operaties, metafiles, watervallen, enz.

F159 Pix Art demo

Op deze disk staat een demo-versie van het tekenprogramma PixArt 3.01.

F160 TOS2WIN demo

Op deze disk is de demo-versie te vinden van de emulator TOS2WIN, die volledig softwarematig werkt. Deze demo heeft twee beperkingen: per ST-programma kan men maar maximaal 2 Mb geheugen gebruiken en er is een tijdslimiet voor gebruik van ongeveer 5 minuten. Toch kan men zo een indruk krijgen van de bruikbaarheid van dit product voor uw geliefde software. (HD)

F161 ATOS 3 en 5

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Ook zijn er vaak demo-versies van programma's of andere software toegevoegd. Uitgave ATOS_3 van maart 1996 en ATOS_5 van mei 1996.


F162 ATOS 6

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Ook zijn er demo-programma's en andere software toegevoegd. Uitgave ATOS_6 (op deze disk) is van juli 1996.

F163

Editors demo: Op deze disk staat de demo-versie van de tekstverwerker Papyrus versie 5. Voordat men overgaat tot aanschaf van die versie kan men met deze disk eerst zelf uitproberen of de software bruikbaar is voor de bedoelde toepassingen

F164 ATOS 95-03

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Vaak zijn er aan een uitgave ook demoprogramma's en andere software toegevoegd. Uitgave ATOS 95-3 is van begin 1995 en ATOS 96-01 (ook op deze disk) is van begin 1996. Opmerkelijke artikelen in 95-3 zijn: de C-LAB Falcon, TOS op een Acorn RiscPC en nieuws over de CeBit '95.

F165 ATOS 96-03

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Vaak zijn er aan een uitgave ook demo-programma's en andere software toegevoegd. Uitgave ATOS 96-3 is van eerste kwartaal 1996 en ATOS 96-04 (ook op deze disk) is de daarop volgende uitgave. Opmerkelijke artikelen in 96-3 zijn: veel informatie over de standaarden voor SCSI en ATAPI (i.v.m. CD-ROM), MagicPC en een bespreking van diverse Calamus modules van Invers.

F166 ATOS 96-06

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Vaak zijn er aan een uitgave ook demo-programma's en andere software toegevoegd. Uitgave ATOS 96-06 is van zomer 1996. Opmerkelijke artikelen in deze uitgave zijn: bespreking Calamus '96, en TOS2WIN, een verslag over de emulatie van een TRS-80 computer en deel 2 van een FORTH-cursus.

F167 ATOS 96-WF

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Vaak zijn er aan een uitgave ook demo-programma's en andere software toegevoegd. Uitgave ATOS 96-WF is van begin eind 1996. Vermeldenswaardige artikelen in deze uitgave zijn: een verslag over de speciale Atari-beurs in Neuss en een bespreking van diverse PD-software spullen.

F168 ATOS 97-01

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Vaak zijn er aan een uitgave ook demo-programma's en andere software toegevoegd. Uitgave ATOS 97-01 is de eerste van 1997. Leuke artikelen in deze uitgave zijn: de bugs en features van NVDI 4.11r7, overwegingen bij de aanschaf van een printer en besprekingen van Kobold 3.5, CAB en Papyrus 5.

F169 ATOS 97-02

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Vaak zijn er aan een uitgave ook demo-programma's en andere software toegevoegd. Uitgave ATOS 97-02 is van april/mei van 1997. Leuke artikelen in deze uitgave zijn: bespreking van de upgrade van Calamus SL96, een artikel over HTML-pages, feiten over de Hades computer en de Magnum ST geheugenuitbreiding en een verslag van de CeBIT.

F170 CAB 2.0 demo

Nagenoeg alles werkt, alleen de hotlist is niet geimplementeerd en er verschijnt af en toe een dialoogbox die aanraad de echte versie te kopen. I.v.m. ruimtegebrek is het pakket als zelfuitpakkende ZIP-file op de disk gezet tesamen met een versie van ST-ZIP die de mogelijkheid geeft om in gedeeltes het archief uit te pakken.

F 171 D2M demo

D2M is een tekenprogramma dat alle normale functies beheerst. Het werkt zowel in z/w als in kleur. Deze demo-versie is afkomstig van PARX uit Frankrijk dus de menu's en zo zijn alle in het Frans. Alhoewel dit een demo-versie is, werken bijna alle functies (behalve de voor daadwerkelijk gebruik onmisbare save-functie!). Ook printen is mogelijk naar diverse soorten printers. Werkt ook op een TT met groot z/w scherm.

F 172 Jinnee demo

Deze disk bevat in een zelfuitpakkend archief een demo-versie van de destop 'Jinnee'. Deze is als opvolger gedacht van het meer bekende 'Ease', een desktop die werd aangeraden voor gebruikers van MagiC multitasking. Pas bij gebruik van 256 kleuren krijgt men een werkelijk zeer fraai gekleurde desktop voorzien van alle moderne toeters en bellen. Om het archief op deze disk uit te pakken is zeker 2 Mb aan ruimte op de harddisk nodig.

F 173

F 174

F 175 ST Applications 69

Op deze disk staat aflevering 69 van het Engelse ST Applications tijdschrift. Deze uitgave is van lente 1997. Alles is als een HTML-document georganiseerd. Dus een browser is nodig om deze aflevering (in het Engels) te lezen.

F 176 Anatomie database

Voor gebruikers van de Duitse database Phönix is op deze disk een anatomisch archief aanwezig. Om kort te zijn: alle onderdelen van het menselijk lichaam worden getoond en zowel in potjeslatijn als in Duits benoemd. Weet men een naam dan kan het onderdeel teruggezocht worden, kompleet met korte functiebeschrijvingen. Deze database is Duitstalig.

F 177 Chips 'n Chips

Chips 'n Chips is een heel dik boek opgeborgen op disk dat handelt over alle technische zaken betreffende de Atari-computers. Dit zeer grote uiterst informatieve verhaal was al eerder in de PD verschenen op de disks A 788 t/m 790 maar is in de loop der jaren verder uitgebreid en shareware geworden. Op deze disk staat dan ook een demo-versie die een indruk geeft van het geheel. Aangezien het geheel als een hypertekst is geconcipieerd dient men de beschikking te hebben over ST-Guide dat o.a. te vinden is op de PD-disk A 637.

F 178 Electronic FAQ

Frequently Asked Questions (FAQ). Op deze disk is een hypertekst te vinden in het Duits met als titel Elektronic FAQ.

F 179

F 180

F 181

F 182

F 183

F 184

F 185

F 186

F 187

F 188

F 189

F 190 en 191 Grafisch

Off-Axis dient voor het verwerken, bewerken en grafisch afbeelden van data van velerlei aard. Zo is het inzetbaar voor het maken van overhead vellen waar grafieken in voor komen. Met moet minimaal 2 Mb vrij geheugen hebben en ongeveer evenveel ruimte op de harddisk om te kunnen beginnen met werken. Deze demo-versie kan niet printen (wat de beoordeling niet makkelijk maakt) en ook niet saven (wiedes). Door de aanwezigheid van diverse voorbeelden krijgt met toch een redelijke indruk van de geschiktheid van deze software.

F 192 Emulatie

Op deze DOS-disk staat een versie van de emulator TOSBOX. Dit shareware product maakt het mogelijk om diverse Atari applicaties redelijk op een Windows computer te laten werken. Let op: deze disk is niet alleen DOS-geformatteerd maar ook nog eens HD (1,4 Mb).

F 193

F 194

F 195

F 196

F 197

F 198

F 199

F 200

F 201 Tijdschrift

A-ONE is een online magazine. Wil je snel een overzicht hebben wat er de laatste tijd voor feitelijke zaken in de diverse Atari- gerelateerde newsgroups op het internet de revue zijn gepasseerd dan is dit tijdschrift een aanrader. Elke aflevering bevat ruim 100 Kb aan tekst. Op deze disk uitgaven Volume 1 issue 1 t/m 5 van maart 1999 tot april 1999.

F 202 Tijdschrift

A-ONE is een online magazine. Wil je snel een overzicht hebben wat er de laatste tijd voor feitelijke zaken in de diverse Atari- gerelateerde newsgroups op het internet de revue zijn gepasseerd dan is dit tijdschrift een aanrader. Elke aflevering bevat ruim 100 Kb aan tekst. Op deze disk uitgaven Volume 1 issue 6 t/m 10 van april 1999 tot mei 1999.

F 203 Tijdschrift

A-ONE is een online magazine. Wil je snel een overzicht hebben wat er de laatste tijd voor feitelijke zaken in de diverse Atari- gerelateerde newsgroups op het internet de revue zijn gepasseerd dan is dit tijdschrift een aanrader. Elke aflevering bevat ruim 100 Kb aan tekst. Op deze disk uitgaven Volume 1 issue 11 t/m 17 van mei 1999 tot juni 1999.


F 204 Tijdschrift

A-ONE is een online magazine. Wil je snel een overzicht hebben wat er de laatste tijd voor feitelijke zaken in de diverse Atari- gerelateerde newsgroups op het internet de revue zijn gepasseerd dan is dit tijdschrift een aanrader. Elke aflevering bevat ruim 100 Kb aan tekst. Op deze disk uitgaven Volume 1 issue 18 t/m 23 van juni 1999 tot augustus 1999.

F 205 Tijdschrift

ATOS is een Duitstalig tijdschrift op disk in de vorm van een hypertext voor ST-Guide. Vaak zijn er aan een uitgave ook demo-programma's en andere software toegevoegd. Uitgave ATOS 99-01 is van winter 1999. Besproken software is: Papillon 3.xx, GfA-, CD-ROM, Draconis1.6x (pro) en rational Sounds1.0. Verder ervaringen van een 'newbie' met MagiC OC 6.1. E.e.a. is als zelfuitpakkend zip-archief op de disk geplaatst.


F 206 Vertalen

Om automatisch technische Atari-teksten te vertalen van het Duits naar het Engels is er RufTrade. Maar helaas is daarvan de ontwikkeling gestopt. Met GEMTrade gaat het toch verder. De oude RufTrade bibliotheken kunnen ingebruik blijven. Verder zijn er moderne foefjes: Olga, bubble help, AV-protocol enz. Deze vrije versie kan maar 1000 worden per keer vertalen.

F 207 Grafisch demo

Olympus is de software van Durs Locher om de digital fotocamera's van het merk Olympus te bedienen en de foto's te downloaden. Ook diverse Epson-camera's zijn inzetbaar. Kan ook gebruikt worden voor het uitdrukken van beelden. Er wordt een HTML-pagina gemaakt met een overzicht van wat aanwezig is. Vandaar dat multitasking (met Magic b.v.) en NVDI 5.x benodigd zijn. Deze demo-versie kan niet saven en heeft het beruchte WDialog nodig en verder HSMODA.

Afkortingen

D
Duitstalig programma of handleiding
 
SS
Enkelzijdige diskette [360 Kb]
 
DD
Dubbelzijdige diskette [720 Kb]
 
HD
High Density diskette (1.44 Mb)
 
E
Engelstalig programma of handleiding
 
K
Programma voor kleuren beeldscherm
 
z/w
Zwart/wit of monochroon beeldscherm
 
Mb
Geeft het minimaal vereiste geheugen aan in mega byte
 

Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 7 januari 2000
Home Public Domain E Midi Stichting ST