Home Public Domain A Algemeen 301-400 A Algemeen 501-600
 

A Algemeen 401-500


A 401 (DS) Games (z/w)

OXYD2: de verbeterde versie van het bekende OXYD spel. Een oude versie is te vinden op disk A 321. Dit behendigheidsspel kan in de PD-versie maar op tien niveau's gespeeld worden. Twee spelers kunnen tegelijk het spel spelen op twee ST's verbonden via de MIDI- of RS232-poort. Niet alleen talrijke nieuwe speelvelden, maar ook extra spel-elementen zijn toegevoegd. Het spel werkt alleen in zwart/wit (ook op de TT).

A 402 (DS) Games

SPACOLA: als intergalactische vrijhandelaar (smokkelaar) moet men ruimtestations van goederen voorzien. Daarbij moet men af en toe vechten met ruimtepiraten en soms is het nodig om de politie om te kopen. Fraaie grafische weergave en geluiden.

A 403 (DS) Database

AMANAGER: een database speciaal toegesneden op het administreren van audio- en videotapes ed. (CD, LP, Cass, VHS) Het drukken van labels is mogelijk. MED-EASY: het converteren van databases in het MEDLINE-formaat naar het formaat dat het Duitse Omikron Easybase gebruikt. Met handleiding.

A 404 (DS)

VG8: vier-op-een-rij tegen de computer. Gelukkig kan men de denktijd van de computer instellen, want anders verliest men. ASK-ME: het maken van quizzen en dergelijke. Men kan plaatjes aan tekst en muziek koppelen en zo een tijdschrift maar ook een adventure maken. Een voorbeeld is op disk aanwezig.

A 405 (DS) Communicatie

Q-MAIL: een PD-versie van Quark-Mailbox. Alhoewel deze versie beperkingen kent, is het toch heel goed mogelijk om een eigen Bulletin Board systeem voor vrienden en kennissen op te zetten.

A 406 (DS)

Chaos-PLT: afbeeldingen verkregen door het herhaald doorrekenen van mathematische formules. Vele parameters van de gebruikte functies kunnen veranderd worden. (z/w). DJColumn: heeft men een HP-Deskjet en wil men brede teksten uitprinten, dan kan men met dit programma gebruik maken van een klein letterje. Ook is het mogelijk om teksten in twee kolommen te laten uitprinten. LASSO: met dit programma kan men uitsnedes maken van het zwart/wit beeldscherm. Deze uitsnedes kunnen vrij getekend worden. Ook is er de mogelijkheid om beelden aan elkaar te plakken.

PROM: het programmeren van EPROM-chips. Dit programma is bedoeld als cursus. Op een laag niveau kan men bitjes zetten. Het hele proces wordt duidelijk in beeld gebracht. SELECTOR: het makkelijk kunnen kiezen met welke programma's in de AUTO-folder en welke accessoires men gaat werken. Er zijn vooraf gedefinieerde instellingen. SYSINFO: geeft inzicht in de hardware en de software van de ST. Zo kan men zien waar de systeemvectoren heen wijzen, wat er in de cookie-jar zit en welke programma's zich volgens het XBRA-protokol aan de buitenwereld herkenbaar maken.

A 407 (DS)

Kritzel: een tekenprogramma dat pixel-georiënteerd is. Zwart/wit en niet werkzaam op de TT. Het gebruik van Signum-fonts is mogelijk. De GfA-Basic source is bijgeleverd. LAN-PLAN: het maken van lesroosters voor eigen gebruik. STAMM: programma voor genealogen. Het opstellen van stambomen, het verbeteren en uitbreiden wordt zo een stuk makkelijker. MEDIZIN: zoek bij uw kwaal een bijpassend (alternatief) medicijn. Verder veel uitleg over de werking, dosering en toepassing.

A 408 (DS) Adventures

DACHKAMMER: als prive-detective moet men diverse mysterieuze zaken tot oplossing brengen. Er zijn afbeeldingen aanwezig, maar de voertaal is Duits. KALAWAUN: men komt terecht in een afschuwelijke streek van de wereld. Blijft men in leven? Duitstalig en men heeft een blitter in de ST nodig wil dit adventure werken.

A 409 (DS)

Op deze disk staan een aantal programma's die trachten de gebruiker te beschermen tegen computer-virusen. WPROTECT: bescherm floppydisks of partities op de harddisk tegen schrijfpogingen. VIREN-D: het herkennen van de inhoud van de bootsector op disk. Men kan de bootsector van floppydisks beschermen. Ook een aantal link-virussen kunnen herkend worden. Met veel info en tips. SCRUTINIZER: bekijkt boot-sectoren en geeft een waarschuwing bij een mogelijke virus-infectie.

A 410 (DS)

SBF: als men gediplomeerd binnenschipper wil worden of een vaarbewijs voor de Rijn wil verkrijgen, dan moet men een examen doen. Men kan zich trainen in het beantwoorden van het theorie-deel van het examen. Dit programma is Duitstalig.

A 411 (SS) Tools

ST-TOOLS: het bekende PC-Tools maar nu toegesneden voor de ST. Geeft handige 'tree-views' van partities en disks; zoekt naar files; kan files op diverse manieren dumpen en heeft nog een aantal extra mogelijkheden om technische (systeem-)informatie over files te bekijken en te veranderen. SYSMON: een testversie van deze systeemmonitor. Met behulp van deze software komt u te weten welk gebruik een programma maakt van de systeemfuncties. Voor een bespreking zie ST 33. N-SYSCOM: in real-time krijgt men op het beeldscherm welke systeemaanroepen plaatsvinden. PBUF: een printerbuffer. PRINTSET: een accessoire om de Epson-printer in te stellen voor A4-papier. PRTTODISK: onderschep de uitvoer van de DevPac (dis-) assembler en schrijft deze naar disk. SHOWMEM4: meer informatie over de geheugenindeling. Komplete lijsten met memory-descriptors kunnen worden opgevraagd. SILLY: diverse grappen met de muispointer.

A 412 (DS) Communicatie

Op deze disk staan programma's die radio-amateurs heel goed kunnen gebruiken. RTTY: om telex berichten te ontvangen en te verzenden. YARP: telexberichten met mogelijkheid om CQ, RY en QBF messages te zenden. PACKET: programma speciaal bedoeld om data packet-gewijs te zenden en te ontvangen. QTHLOC: voor gebruik door QTH-ers.

A 413 (DS,K) Games

LINGO: een mooie re-make van het bekende spel LINGO, bekend van de TV. Er wordt voor de controle gebruik gemaakt van een klein woordenboek dat gelukkig uitgebreid kan worden. Met geluid.

A 414 (DS) Geluid

STE-SOUND: digitale geluidsfiles kunnen afgespeeld worden (enkel STE). De meest gewenste instellingen zijn aanwezig: volume, bas en hoge tonen-regeling. Ook de sample-frequentie is in te stellen en zelfs Mono Digisound files kunnen gebruikt worden.

A 415 (DS) Communicatie

WEEFAX: de weerkaarten enz. die zowel op de korte golf als op de lange golf worden uitgezonden kunnen met dit programma tot fatsoenlijke beelden worden omgewerkt. Wel heeft men natuurlijk hardware nodig. Op de disk staat ook uitgelegd, met afbeeldingen hoe men zelf de hardware in elkaar kan zetten (z/w). POWERFAX: software om met de Elektuur print beelden in grijstinten te ontvangen en af te beelden. (ook kleur).

A 416 (DS) Tools

P-SHELL: de functietoetsen kunnen onder de Desktop gebruikt worden. X-SHELL: moet men vaak ARC, ZOO en LZH files uitpakken dan kan men de juiste uitpakker aanmelden als applicatie die daarvoor in aanmerking komt. GUCK: scrollt files op het scherm op- en neer en is zo intelligent dat files met plaatjes herkend worden en op de juiste manier worden afgebeeld. PFX-PACK: comprimeer uw programma files en maak ze zelf-uitpakkend. ZOO: de uitpakker voor .ZOO files, afkomstig van b.v. de PC.

A 417 (DS) Printer utilities

HP-DeskJet printerdrivers voor calamus, Publishing Partner, Degas, GDOS, mergapaint, Arabesque, Adimens, That's Write, First Word Plus en Script. KeyDesk: alle functies en menu's van de desktop via het toetsenbord. Power Hardcopy: grafieken printen op HP, IBM, Epson, Star, NEC e.d. printers. Fast-CMP: een shell voor GfA Basic gebruikers.

A 418 (DS,z/w) Games

Eiskalt: een actiespel voor de joystick. Een groot aantal niveau's zijn aanwezig en talrijke hindernissen moeten overwonnen worden. IXPlus: een spel waarbij men zijn hersens goed moet gebruiken, want er moeten een aantal stenen gesorteerd worden. Leitungen: een Pipe-Break variant. Een waterstroom moet door een pijp wegstromen. Aan de speler de taak om op tijd nieuwe pijpsegmenten aan te leggen. Pac-Mac: een variant van het overbekende PacMan. Single: een versie op het thema van een rad-van-avontuur 'quiz' zoals die op de TV te zien is (RTL4). De vragen zijn Duitstalig.

A 419 (DS,z/w) Databases

Genea: een programma dat stambomen bijhoudt. Geschikt voor genealogen. De bediening is simpel en de resultaten worden grafisch inzichtelijk in beeld gebracht. Briefmarke: een database voor postzegel verzamelaars.

A 420 (DS) Utilities

Attrio: stel de file-attributen in naar wens. Konv-RSC: conversie van RSC-files naar Assembler-notatie. Met handleiding. Send-To: stuurt string- (en controle-) characters naar de seriële of parallelle poort. Speitest: test het geheugen om te zien of alle chipjes in orde zijn. Spool: een spooler voor de printer uitgevoerd als CPX-module. Is in staat om de uitvoer naar diverse I/O-poorten om te leiden. DiskView: geeft aan hoeveel vrije ruimte er over is en kan disks formatteren, files wissen en ordners aanmaken.

A 421 (DS,z/w) Games

Fruits: een variant van het actiespel Cave Miner, waarbij men appels, peren en ander fruit moet zien te verzamelen.(TOS 1.2 met joystick). Schadegie: een vier-op-een-rij variant. Men speelt tegen de computer, waarvan men de slimheid kan instellen.

A 422 (DS) (DS)

BandManager: een database waarin van alles mogelijk is om een muziekgezelschap (popgroep e.d.) mee van dienst te zijn. Te denken valt aan het liederenrepertoire, plaats en tijd van optreden, deelnemers, contracten opstellen en boekingsgegevens. Men heeft de database Phoenix versie 1.5 nodig om deze toepassing te kunnen gebruiken. Datebook: een agenda die alarm kan slaan bij verjaardagen en andere periodiek of incidenteel optredende gebeurtenissen. GemView: kan veel verschillende beeldformaten (GEM, IFF, ILBM, GIF, PAC, NEO, OS/2, Windows, PI?) inladen en op het scherm tonen. GemView werkt zowel in z/w als met 256 kleuren. Kleurenbeelden kunnen gerasterd worden en opgeborgen als .IMG afbeeldingen. Uitvergroting en rotatie zijn mogelijk. Meta-Bit: converteert vector-afbeeldingen (.GEM) in pixelbeelden (IMG, TIFF, PCX, PIC, PAC) en kan plaatjes opdelen in blokken van 640x400. (z/w)

A 423 (DS) Utilities

MultiDiskCopy: heeft men een harddisk, dan kan de gehele inhoud van een floppy worden opgeborgen in een file. Heeft men twee diskdrives dan kunnen twee floppy's tegelijkertijd voorzien worden van de inhoud van die file. Werkt als ACC of PRG. Diskinfo3: geeft alle relevante informatie over een floppy. MemView: een kleine geheugen-monitor waarmee de gebruiker veranderingen in het RAM-geheugen kan aanbrengen (ook TT). Ook kan men de inhoud van de coockie-jar en de systeemvariabelen bekijken. MultiFormat: formatteert een floppydisk op elke gewenste manier. Orion: waarschuwt tegen link-virussen door van files de lengte en de checksum te onthouden. CPX-en: diverse CPX-modules.

A 424 (DS) Games (z/w)

Domino: het bekende bordspel spelen tegen de computer. Halma: een versie van het spelletje Halma. Men speelt tegen de computer (ook TT). Roll-X: een kogel rolt over een speelveld en men kan allerlei dingen verzamelen. Ultris: een extra brede 'Tetris'-variant.

A 425 (DS)

Chaos-Studio: met behulp van fractals, die men simpel kan berekenen worden regelmatige patronen geconstrueed (z/w, werkt ook op de STE). DFU-Lex: een lexicon met begrippen en verklaringen van vele woorden die gebruikt worden in de wereld van de data-communicatie. (Duitstalig, z/w) Kalorien: met dit programma kunt u in de gaten houden in welk voedsel de calorieën zitten. Tekorten aan voedingsstoffen worden gesignaleerd. (Duitstalig, z/w). MandlePower: berekenen en afbeelden van Mandelbrot fractals. Met 4 of 16 kleuren of grijstinten. TI-GAP: het invullen van ontbrekende woorden in teksten. Men kan eigen zinnen maken. Duitstalig.

A 426 (DS) Utilities

AccStart: zonder door de reset heen te gaan kan men van type beeldscherm veranderen. Werkt goed voor de MegaScreen grafische uitbreiding. AutoSort: programma's in de AUTO-folder in de juiste volgorde zetten. DataDisk: voor het beheer van de verzameling floppydisks (waar is wat?). FileScan: houdt bij welke files op hardisk veranderd zijn t.o.v. de vorige keer. DRV-Mem: hoeveelheid vrij geheugen (ST en TT). Format: maak een MS-DOS disk. MultiTalent: virustest, files wissen, datum/tijd, notities enz. PC-Start: hulpprogramma om PC/AT-emulatoren op te starten waarbij het juiste scherm gekozen wordt. RDDI: het maken van desktops die onafhankelijk zijn van de gekozen resolutie. TiStart: wacht op de harddisk als de computer is aangezet. WS-DOS: een commando-interpreter die lijkt op DOS 4.0.

A 427 (DS)

B-Heft: het bijhouden van de werkzaamheden op practica, workshops enz. GrundPlot: het tekenen van wiskundige basis-functies. Is-Deutch: spellingscontrole voor Duitstalige teksten. UKW-Funk: oefenen voor het theoretische deel van het examen zendamateur .

A 428 (DS) Games (z/w)

TI-spiele: diverse spelletjes met GfA-source. TTT123: tic-tac-toe versie. Frogs: nog zo'n variant. Isola: bordspel. Blokkeer de voortgang van de tegenstander. Mause: stop de muizenplaag; een bordspel. Shoot: Invader-versie. TVH: de bekende torens van Hanoi. Explode: baan je een weg.

A 429 (DS) Astronomie

STARMAP: een programma voor amateur-astronomen. Er zijn 186 sterrenkaarten beschikbaar van elk 20 x 20 graden. De database bevat meer dan 15.000 sterren (tot de 7-e magnitude) en andere objecten en kan door de gebruiker worden aangevuld. De datum/tijd en de positie op de aardbol kunnen worden ingesteld.

A 430 (SS,K) Games

IMPERIUM: speel de rol van keizer/veldheer en houd uw rijk in stand. Met wat inzicht kunt u op veroveringstocht gaan, maar dan moet er wel voor gezorgd worden dat de economie er goed voor staat! Geheel muisgestuurd. (Duits)

A 431 (DS)

DIV-Patch: een accessoire met de mogelijkheid om alsnog de B-drive aan te zetten na het opstarten. Genealog: een programma voor genealogen (stambomen, kwartierstaten enz.). P6-Font: het maken en downloaden van letters voor de P6 printer. PC-Format: formatteert floppydisks volgens de MS-DOS normen. SALDO: beheer van het huishoudbudget. Split-It: knipt grote files in stukken die weer aan elkaar geplakt kunnen worden. P-Date: zetten van datum/tijd. Printje: maak van uw printer (Star LC10) een typemachine. PFX-Pack: een comprimeer- en uitpakprogramma.

A 432 (DS) Financeel

Wiskundige berekeningen aan geldsommen die rente op leveren. KFZ_Statistik: van alles wat met uw auto te maken heeft kunt u de kosten doorberekenen. StundenVerteilung: lesroosters samen stellen voor scholen. Klasselokalen en leraren kunnen tesamen met het leerplan gecombineerd worden. (z/w)

A 433 (SS) Communicatie

BTX: diverse software om te werken met 'Bildschirmtext'. De Duitse Giro werkt helaas een ietsje anders.

A 434 (DS) Databases

Profibase: een makkelijke database die voor veel taken inzetbar is. Simpele mogelijkheden voor grafische uitvoer. Complexe filters en selectiecriteria op vele nivo's. Archiv: een database speciaal gemaakt voor literatuurverwijzingen. Bauspar: men kan zijn kosten voor het bouwen van een eigen huis uitrekenen. Kartei-1000: een database die werkt met archiefkaartjes (max 1000 stuks) die men kan sorteren, nazoeken via een index enz. Totokat: probeer uw verlieskansen in de (Duitse) Toto te verminderen.

A 435 (SS) Databases

Mdat: een database die ook werkt als men weinig geheugen heeft. Geschikt voor diverse soorten gegevens zoals adressen en CD-titels.

A 436 (DS) Databases

ProKunde: een database voor een kleine firma die een bestand heeft van klanten en een lijst van te leveren goederen. Er kunnen allerlei formulieren, brieven en labels gedrukt worden. Fakturering is. ProVideo: een database toegesneden op video-cassettes. Diverse vormen van uitvoer (ook naar de printer) zijn mogelijk. T-Bank: een zeer simpel programma om de stand van de bank- of giro-rekening in de gaten te houden.

A 437 (DS) Communicatie

CMDSVR: een commando-interface dat in staat is om te starten programma's zelf op te zoeken aan de hand van opgegeven mogelijke paden. Wordt gebruikt door TransTerm. TransTerm: communicatieprogramma met Kermit, XModem, YModem en ZModem transfer-protocollen. Maakt gebruik van het VT52-scherm en is dus snel. Tast-Bel: kan de toetsen herdefiniëren. Verder diverse utilities ter ondersteuning van data-transfer via het modem.

A 438 (DS) Boekhouden

FibuMat: een PD-versie van dit bekende Duitse boekhoudprogramma dat ook bestaat voor de PC. Deze beperkte versie is bruikbaar voor kleine zelfstandige ondernemingen. Met handleiding en leerboek op disk.

A 439 (DS) Editors

ChampWord: een tekstverwerker die dezelfde functionaliteit als First Word Plus heeft, maar bovendien de mogelijk heeft om diverse fonts te gebruiken. Er kan ook proportioneeel geprint worden. Files van FW+ kunnen ook ingeladen worden. Het is redelijk makkelijk om eigen printerdrivers te maken. Een font-editor is aanwezig om eigen letters te onwerpen. Handleiding op disk aanwezig. STWriter: de Duitse versie van deze editor die geschikt is voor simpele rechttoe rechtaan teksten.

A 440 (DS) Editors

STED: een editor die vele functies van EMACS bevat. Zo is er een ingebouwde calculator, zijn er uitgebreide macro's en kan men ook met Griekse letters werken. TTED: een versie die ook werkt op de TT.

A 441 (DS) Games (Kleur)

Terra: een schuifspelletje, waarbij land geschoven moet worden; geschreven in STOS. Met complete level-editor erbij.

A 442 (DS) Games

Seawar: een zeeslagspel, om met twee computers te spelen. Stratego: stratego op de ST, met mogelijkheid om twee monitoren te gebruiken, m.b.v. een softwarematige monitorswitcher.(z/w) War-I, een strategisch oorlogsspelletje (kleur).

A 443 en A 444 (DS) Games (Kleur)

Transmitter Gmbh:alles draait om het bedrijven van handel in ons sterrenstelsel. Geschreven in STOS.

A 445 (DS) Games (Kleur)

Xenotron: Weer een Elite-kloon, geschreven in STOS.

A 446 (DS) Games (Kleur)

Een demo van het spel Gilbert escape from Drill. Verder nog vier spelletjes van goede kwaliteit, allemaal in kleur.

A 447 (DS) Games (Kleur)

Een tetriskloon (geschreven in STOS) en een Blockout-variant. (Blocke en Lunacy). Verder een spel met allerlei gekleurde stenen.(Stoneage)

A 448 (DS) Games (Kleur)

Die Weltraum-odyssee is een grafisch adventure in het Duits, en geschreven in STOS. U begeeft zich in een ruimteschip, waar van alles gebeurt.

A 449 (DS) Games (Kleur)

DroidII: een doolhof-achtig spelletje, waarbij een robot de hoofdrol speelt. Rball: een behendigheidsspelletje, ontwijk alle hindernissen met de bal. Local: een shoot 'em up-spelletje, verdedig u tegen steeds terugkomende hordes van aliens.

A 450 (DS) Games

DroidIII: het vervolg van DroidII, met nog meer doolhoven. Roadblock: schuif alle blokjes zo dat uw autootje veilig bij de finish komt. (K)

A 451 (DS) Utilities

Selectric: een alternatieve file-selector-box, die alles kan wat onze standaard box ook kan, maar die nog veel meer mogelijkheden in zich heeft. Er wordt gebruik gemaakt van 'pop-up' menu's. Kan ook als accessoire zijn diensten verrichten.

A 452 (DS)

ICON Install: vervang de standaard iconen van de Desktop door andere afbeeldingen. Iconiser: met dit programma kan men iconen maken voor de Desktop. Revenge: document-displayer voor ASCII-files waar eventueel control-codes in zitten. Men kan de files op- en neer scrollen op het beeldscherm. Er zijn functies voor het opzoeken van stukjes tekst. (ook in kleur). Teacher: het maken van woordenlijstjes voor een vreemde taal. PhanHerz: het schatten van toonhoogtes. SC-P-X: diverse programma's om de bank-bestanden van Score-Perfect Professional uit te breiden.

A 453 (DS) Games

Quest for the Holy Grail: een tekstadventure dat gebaseerd is op de bekende humoristische film van Monty Python. De teksten (en antwoorden) zijn in het Engels. (z/w)

A 454 (DS) Games

GO-Board: het GO-spel kan men nu spelen met de ST als tegenstander. De sterkte waarop men speelt kan ingesteld worden, dus beginners hebben nu de beschikking over een uiterst geduldige opponent. Men kan ook twee ST's via de RS 232 poort met elkaar verbinden (dus ook via de telefoon (met modems)) (z/w). Mens erger je niet: een variant van dit Hollandse gezelschapsspel (kleur). RUSH: een Soko Ban variant (schuifspel). (K)

A 455 (SS) Utilities

Voor bezitters van TOS versie 2.06 staan op deze disk een aantal CPX-modules. Voor liefhebbers van een fleurige desktop zijn ook een groot aantal iconen aanwezig.

A 456 (DS)

D_INFO: geeft een zeer uitgebreide informatie (op scherm of printer) over de inhoud van diskdrives. B.v. welke sectoren en clusters worden gebruikt. FIFI: versie 1.1 zoekt zeer snel naar files op diskette en harde schijf. Werkt ook op de TT. (Ook als ACC).

MEGAFREE: het vrije RAM-geheugen (tot max. 10 Mb).

CALL_TTP: extra foefjes voor de TTP_kommandoregel. Meer tekens, geen onderscheid in kleine en hoofdletters.

I/O: redirection waardoor het commando in een file kan zitten.

MINIWERT: helpt de kleine ondernemer bij de boekhouding en de BTW-berekeningen. (D)

SATELLIT: voor o.a. het kopiëren, formatteren, renamen, enz. van files en folders. Men kan ook op systeemniveau een ST met minder geheugen nadoen (B.v. een 520 op een Mega 4). STEnlarge : Een grootbeeldscherm simulator voor de Mega STE.

Split_it: een programma dat files in delen kan splitsen, zodat datafiles groter dan 720 Kb op meerdere disks kunnen worden weggeschreven.

A 457 Tools (DS)

DETECTOR: Zoekt (als PRG of ACC) desgewenst hele partities door naar tekstpassages.

COLLECTO: programmeerhulp voor GfA-progammeurs. Modulegenerator voor resourcefiles.

GfA-BLK: Programma om delen van plaatjes (PAC/DOO/PIC/PI3) om te zetten in .LST bestanden, imageblocks of als inline data.

A 458 (DS) Onderwijs

CESAR laat u groeten: Leerprogramma voor Latijn met kaartenbak. Meerdere regels tekst maken het mogelijk om woorden te beschrijven. Uitbreidbaar en ook voor andere talen aan te passen. (Duits).

F-SCHULE: Programmapakket voor wis- en natuurkundige berekeningen op het gebied van oscillaties, krachten enz. De resultaten kunnen grafisch worden afgebeeld. (D)

A 459 (DS)

HABU: is behulpzaam om het huishoudbudget in de gaten te houden en de geldstromen te beheersen. (z/w).

99BIO: omvangrijke berekeningen, prognoses en grafieken voor de bioritmes. (z/w).

HUECKEL: Berekenen van de orbitalenergie e.d. van moleculen. (z/w).

A 460 (DS) Games (z/w)

Expeditie naar Varotia: klassiek boeiend rollenspel met piraten, jungle enz. (Duitstalig). Het Kreh-Orakel: het vervolgspel van 'Agenten de Herzogs' (Duitstalig, ook TT).

A 461 (DS)

CED 1.03: teksteditor met omvangrijke funkties zoals 10 teksten te gelijk, dynamisch beheer, toets- en muisbesturing, snelle scrolling, zoek en vervang, clipboard, automatische tekstopmaak enz.

TILUIE: database voor adressen dat de gangbare funkties in zich heeft en onder GEM werkt.(z/w).

KONTO: Programma voor het bijhouden van girorekeningen. Elke post kan een eigen rekening worden toegewezen. (z/w).

A 462 (DS) Databases (z/w)

RefBase: een database voor literatuurverwijzingen. Het programma is speciaal toegesneden op artikelen uit tijdschriften. Een analogon voor het veel gebruikte Data Manager Prof. (ook bekend als TRIM-Base).

A 463 (SS) Utilities

TeraDesk: een alternatieve desktop voor als men geen Gemini, DCDesk of Kaos Desktop heeft. Men krijgt ook onder oudere TOS-versies de luxe mogelijkheden van de TOS 2.06 desktop ter beschikking.

A 464 (DS) Games

The Vault: een Duitstalig tekst-adventure game waarvan reeds eerder versies in de PD bibliotheek zijn verschenen. Nu de drie delen in hun laatste versie tesamen op deze disk. (z/w)

A 465 (DS) Simulatie

Op deze disk staan een aantal verschillende uitvoeringen van het bekende 'Life' game van Conway en Fredkin. De programma's zijn ruim voorzien van alle mogelijke startconfiguraties. Zeer veel mogelijkheden voor experimenten. (z/w)

A 466 (DS)

Plotter: het uitplotten van tabellen met de mogelijkheid om een assenstelsel te kiezen, bijschriften te zetten, interpolaties op de getalswaarden te doen, regressie lijnen intekenen enz.

PlotIt: het plotten van wiskundige functies. Matrix: een desktop-achtig programma om manipulaties met matrices te doen. Alle normale wiskundige functies zijn beschikbaar (vermenigvuldigen, determinanten enz.). Eplan3: een uitbreiding voor het programma Eplan (disk A 52 ) voor het tekenen van electronische schema's en aanverwante. Nu is tevens een editor voor bouwdelen beschikbaar.

A 467 (SS)

Biorythm: diverse programma's om de z.g.n. bio-ritmes uit te rekenen. Leuk voor mensen die erin geloven. Bruch: voor het omgaan met breuken (getallen) en het omrekenen van decimale getallen tot gebroken getallen.

A 468 (SS) Chemie

Ganglion: doe een vertakte zenuwcel na(simulatie). IR: een database met IR-absoptiespectra voor veel voorkomende chemische structuren. Laokoon: simulatie van NMR-spectra (nuclaire magnetische resonantie).

Wator: een ecologische simulatie van predatoren en prooien volgens de algoritmen van Dewdney.

A 469 (SS) Games

Castle: strategie spel geschreven in GfA-Basic. (K)

Chromo: een bordspel met genummerde vakjes. (K)

LostCiv: een tekst-adventure (Duits) waarin men een rol kan kiezen om een 'Lost Civilisation' te bezoeken (kleur en z/w).

A 470 (DS) Games

Adel: het besturen van het Duitse keizerrijk.Een strategie spel. Bauer: strijd tussen boeren. Een bordspel dat op dammen lijkt.

Blockade:een actiespel dat gespeeld wordt met de joystick. (K)

A 471 (DS) Games

Schiebung: met een bulldozer zo snel mogelijk opstakels verwijderen. Solit: een bordspel met joystick. (K)

Tunnel: volg het radioactieve spoor door een doolhof van tunnels. (K)

A 472 (DS) Games

ROCM: Verticaal scrollend schietspel waarin je ruimtewezens moet vernietigen. (K) SwiftAr:schietspel waarbij je opereert vanuit een vliegtuig. (K)

A 473 (DS) Games

NetHack: Zeer uitgebreide versie van een bekend dungeon avonturen spel. Uitvoerige hulpfiles aanwezig. (K)

A 474 (DS) Games (kleur)

Magnon: Tekstavontuur dat telkens vragen aan u stelt. Missile: Verdedig uw stad tegen straling van bovenaf.

TZ: Tekstavontuur dat ook weer vragen stelt.

FootBall: U bent bendeleider bij een partij football.

GO: Het bekende oude Japanse spel.

Robotz: Ontsnap al schietend aan de robots. StarTrek: Bestuur zelf een ruimteschip.

A 475 (DS) Games (kleur)

Master: Op zoek naar allerlei voorwerpen moet u monsters zien te ontwijken.

StarTrek: Aardige variant van het bekende spel.

A 476 (DS) Games (kleur)

Bermuda: Probeer een zeilwedstrijd te winnen.

PBMChess: Uitgebreid schaakspel.

Searcher: Hiermee maakt u uw eigen puzzels. Sherlock: Help Sherlock Holmes bij het oplossen van een moord. Trifide: Verticaal scrollend schietspel tegen ruimtemonsters.

A 477 (DS) Games (kleur)

Boggle: Simpele variant van het bekende TV-woordspel.

Craps: Bekend casinospel waarbij veel geld valt te winnen (of misschien niet).

ForestFire: Doof het brandende bos voordat alle bomen zijn opgebrand.

Galemp: Actiespel met spionnen en terroristen.

Lunacy11: Goede Tetris-variant met geluid.

A 478 (DS) Games (kleur)

Bellum: variant van spaceinvaders. Bubbles:Probeer een zachte landing met uw belletje te maken. ColorQuest: Er wordt een reeks kleurvlakken aangewezen; probeer dit precies na te doen. Megamaze: Versla uw vijanden met pijlen in een groot doolhof. Treasure:Zeer goede kloon van Lode Runner met veel extra's. Window: Snelle variant van BreakOut.

A 479 (DS) Games (kleur)

Blaster: Snel schietspel vanuit een vliegtuigje. Blockade: Onduidelijk spel met bewegend figuur. Brick: Tamelijk eenvoudige variant van BreakOut. Fighter: Stuur uw ruimteschip door een doolhof met vele gevaren. Flight:Probeer op verschillende hoogten voorwerpen neer te schieten vanuit uw vliegtuig. JungleHero: Bloederig oorlogsspel. Roulette: Mooie uitvoering van het casinospel.

A 480 (DS) Games (kleur)

DDST: Mooie dungeon-achtig avontuur met ridders en monsters. Vele mogelijkheden.

NovaCam: Lastig spel met schietende robots.

A 481 (DS) Games (kleur)

GrandPrix: Laat uw raceauto over he circuit denderen. Eenvoudige uitvoering.

Orbit:Prachtige variant van Breakout. Mooi getekend, soms zeer snel, met vele effecten. Je kan zelf levels maken.

A 482 Database

VEREIN: een pakket macro's en aanverwante zaken voor bezitters van Adimens om eenkant en klare database op te zetten voor eenvereniging. Men moet dus Adimens al bezitenom van deze disk gebruik te kunnen maken.

A 483 Editors

STARTEXT: een teksteditor (WordStar kloon) met vele mogelijkheden zoals: 99 files tegelijk, alle Ascii-codes, formattering, kop- en voetregels, wachtwoord, sorteerfuncties, zoek- en editfuncties, indexeering met trefwoorden,grafische afbeeldingen, command's (macro's) onder de functietoetsen enz. (z/w).

A 484 Chemie

C-GINEER: een 'connectivity generator'. Met dit programma kan men op een eenvoudigemanier chemische structuurformules maken.Er is een editor voor 3-D structuurformules die werkt op basis van Atom-Connectivity-Matrices. (z/w). X-GINEER: een editor voor gegevens van de Röntgen-structuur. Er is ook een grafisch niveau waarop men de fractionele coördinaten onder verschillende hoeken en aanzichten bekijken kan. Er zijn verder functies ter bewerking zoals ortho-normering, substitutie, inversie enz. (z/w)

A 485 Games (z/w)

AGROS: adventure waarbij men als non-person moet zien in leven te blijven (Duitstalig).

A 486

DERICALC: aanschouwelijk wiskundeonderwijs voor scholieren en studenten. Leermeer over de Taylorreeks, de sinus, de integraal enz. MATHE: het interpreteren en doorrekenen van mathematische functies. Meer dan 100 formules, 4000 variabelen en 200 constanten kunnen tegelijk gebruikt worden. Er is ook een ingebouwde programmeertaal. SHOOTING: de weergave, analyse en statistiek van de resultaten van deelnemers aan wedstrijden 'kleiduivenschieten'. SPEEDRADAR: meet zelf metbehulp van twee lichtbundels de snelheid van auto's en dergelijke. ULTIMATE LABEL: maak en ontwerp je eigen labels. Een logo-editor is aanwezig om eigen iconen te maken.

A 487 Educatief

BANKIER: een programma dat de gebruiker test of hij voldoende kennis en inzicht heeft om als bankier zijn geld te verdienen. Duitstalig.

A 488 Accessoires

Op deze disk is een groot aantal accessoires voor de meest uiteen lopende doeleinden te vinden, waaronder: GEMTERM: een terminalemulator. DC-STUFFER: maakt het mogelijkom vele accessoires in te laden. RAMBUF:een Ram-disk en een printerbuffer. ALARM-CLOCK: een uitgebreide wekker.

A 489 Wiskunde

CALCPLOT: een multi-functioneel programma dat de volgende dingen kan: functie-evaluatie, functies plotten (2-dim.), een 'scientific' zakrekenmachine na doen. Ook is het mogelijk om uit de vrije hand te tekenen. Teneinde het uitprinten van wiskundige symbolen op een Epsonprinter mogelijk te maken is een font-editor aanwezig. Verder op deze disk nog enige communicatieprogramma's uit de USA.

A 490 Games (z/w)

BETA-TAU: een PacMan variant met 80 levels.(joystick) OEKOTEGO: een cybernetisch rollenspel. Men is de baas over een landje met veel problemen (milieu, industrie, werkeloosheid enz.). Duitstalig.

A 491 Editor (z/w)

UNIED: een universele editor met alle normale mogelijkheden. Grafische afbeeldingen kunnen in de tekst worden opgenomen. Zeer bruikbaar voor het maken van rekeningen want men kan in de editor rekenfuncties gebruiken. De bediening is ietwat 'Spartaans' met vele Escape- en Control-codes.

A 492 Diversen

8/16MHZ: bezitters van een Mega STe kunnen nu al bij het opstarten de CPU met cache op 16 MHz zetten. BARCODE: voor het maken van barcodes. Is alleen geschikt voor mensen die een video-recorder hebben die met een leespen is te programmeren. CPX:een verzameling modules waaronder 'Cookie', 'ConfNVDI', 'FileInfo' en 'System'. GDOSFIX: helpt tegen foutboodschappen zoals 'invalid GDOS handle'. MEMSHOW: zetin de rechter bovenhoek van het scherm de hoeveelheid vrij geheugen neer. FDDK: een verzameling handige programma's voor FAX-gebruikers met o.a. het maken van drivers voor QFAX met Turbo-C, het bekijken van FAX-files en het maken van FAX-sheets. BASCHON: een beeldschermbeschermer voor gebruikers van PC/AT-Speed.

A 493 Games (z/w)

MIDGARD: een rollenspel waarbij men de koning moet helpen. Men komt vele tegenstanders tegen en een paar vrienden. Duitstalig. SUMKUVIT 2: het tweede deel van dit doolhof spel. Ga op avontuur in de grotten. (Deel 1 op disk A 332)

A 494 Games (z/w)

RUBMAGIC: een fascinerend kombinatiespel op basis van de bekende Rubik-Cube. ZAUBERER: deel 2 van het spel MidGard op disk A 493.

A 495 Diversen (z/w)

BILANZEN: versie 3.51 van deze software om tabellarisch inkomsten en uitgaven bij te houden. Er zijn 16 gescheiden rekeningen mogelijk. UPTODATE: met dit programma kunnen de agendagegevens vanuit de PortFolio op de ST behandeld worden. VIDEO: een database om de video-opnames terug te kunnen vinden.

A 496 t/m 498 Printen

GHOSTSCRIPT: op deze drie disks is een PostScript interpretor te vinden van GNU met diverse fonts erbij. Met dit pakket kan men zijn printer (Epson, DeskJet, BubbleJet, Pain-tJet, LaserJet, SLM laserprinter) omzetten tot een PostScript compatibele printer. Er is ook een driver voor het zwart/wit scherm, zodat'previews' mogelijk zijn.

A 499 Onderwijs

PLANSTE: het maken van lesroosters en de indeling van lokalen en leerlingen wordt met deze software een stuk makkelijker gemaakt.Er zijn overzichtskaarten, lijsten en voorkeurspatronen mogelijk.(z/w)

A 500 Editors

EDITEX: een editor die speciaal gemaakt is voor gebruikers van TeX. Alle LaTeX symbolen zijn online bereikbaar. Zeer klein (40 Kb) en zeer handig. (Demo, shareware) TABWRITE: een editor gericht op het maken van teksten die voorzien kunnen worden van rechte lijnen, tabellen, schema's, omkaderingen enz. Tevens kunnen de Griekse en Hebreewse letters door de gebruikelijke grafische DOS-symbolen worden vervangen.


Copyright © Rein Bakhuizen van den Brink
Last updated on 7 januari 2000
Home Public Domain A Algemeen 301-400 A Algemeen 501-600